Американци воле Свето Писмо, али га не читају

Више од половине Американаца сматра да Библија нема довољно утицаја на културу, која је, по њиховом мишљењу, у моралном паду, а ипак, само један од пет становника Америке редовно чита Свето Писмо, резултати су најновијег истраживања.

10.04.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Американци воле Свето Писмо, али га не читајуВише од половине Американаца сматра да Библија нема довољно утицаја на културу, која је, по њиховом мишљењу, у моралном паду, а ипак, само један од пет становника Америке редовно чита Свето Писмо, резултати су најновијег истраживања.
Више од три четвртине Американаца (77%) мисле да је морал нације у паду, према истраживању Америчког библијског друштва.
Истраживање је показало да је Библија и даље чврсто укоријењена у америчком тлу: 88% испитаника је одговорило да посједују Свето Писмо, 80% сматра да је Библија света, 61% би вољели да је више читају, а просјечно домаћинство има 4,4 примјерака Светог Писма.
Ако је Библија толико присутна у Америци, зар не би њено морално учење требало да спријечи морални пад? Готово трећина испитаника је рекло да је морални пад резултат нечитања Библије, док је 29% навело „негативни утицај Америке“, а један од четворице корпоративну корупцију.
Даг Брдсол, предсједник Америчког библијског друштва, каже да препознаје разлог због којег се људи не идентификују са учењем Светог Писма.
„Тај проблем је аналоган проблему преједања у Америци. Огроман број људи увиђа да имају вишак килограма, али не држе дијету“, каже он, „Људи увиђају да Библија има вриједности које би помогле нашем духовном здрављу, али је једноставно не читају“.
Ако је и читају, већина (57%) чита Библију четири пута годишње или ређе. Само 26% Американаца редовно чита Библију (четири или више пута седмично).
Млади се, изгледа, окрећу од Библије. Већина (57%) испитаника од 18 до 28 година старости Библију или не читају, или је читају мање од три пута годишње.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.