Библија преведена на 500 језика

Комплетна Библија је тренутно преведена на 500 језика, а стотине милиона људи још не могу да прочитају цели Стари и Нови Завет на свом матерњем језику, јер се сматра да на свету данас постоји више од 6500 језика.

03.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Библија преведена на 500 језикаСветска асоцијација Библијских друштава (Савез Библијских друштава) рачуна да ће за две године завршити преводе Библије на неколико стотина језика, саопштава Седмица.ру.
Тренутно је комплетна Библија преведена на петсто језика, објавило је 27. септембра у Штутгарту Немачко библијско друштво.
На читавом свету данас постоји више од 6500 језика. Стотине милиона људи још не могу да прочитају цели Стари и Нови Завет на свом матерњем језику.
Тренутно је регистровано 450 преводилачких пројеката, којима је главни циљ преношење на разне језике целог текста Библије, Новог Завета или појединачних књига..
Према стању од 1. јануара 2013. читаво Свето Писмо је било преведено на 484 језика. Библија је преведена делимично на 2561 језик, а једна од књига Библије је преведена на 820 језика. То су статистички подаци Светске асцоцијације Библијског друштва.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.