БОЛОВИ ИШЧЕЗЛИ КРАЈ ОЛТАРА

Да света Петка у нашем народу с правом слови за светитељку са највише љубави, да је увек спремна и приправна да од Бога измоли исцелење за болесне и жалосне показује и најновији пример из села Рогојевац код Крагујевца. Оно што нису могли ичинити лекари широм Европе, учинио је Господ заступништвом свете Петке.

02.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

У селу Рогојевац код Крагујевца одржана је традиционална сеоска светковина у част Свете Петке којој је посвећена и црква у овом шумадијском селу. У цркви и око ње много народа, а међу њима Зорица Ружић (63) и њен годину дана старији супруг Мирослав који су четири и по деценије провели на раду у Паризу, а задњих неколико година као пензионери живе у селу Рамаћа код Крагујевца и веома често обилазе цркву Свете Петке у Рогојевцу јер за то, како кажу, имају дебео разлог.
- Пред повратак у Србију пала сам у стану у Паризу и задобила отворен прелом ноге у пределу скочног зглоба. Уследиле су операције у Паризу које су извели најбољи лекари, потом лечење у Бечу, Паризу, Шпанији и бањска лечења, али ми није било боље. Ходала сам на штакама и почела да губим наду да ћу икада нормално проходати.
- Тако је било све до једног предвечерја када смо Мирослав и ја на путу ка Рамаћи, одакле је родом мој муж и где смо направили кућу, пролазили поред Рогојевца. Из даљине сам угледала куполе цркве и све је у мени говорило да морам свратити у цркву и помолити се Богу, а, ето, до тада нисам ни знала да црква постоји и да је посвећена Светој Петки - каже Зорица и додаје:
- Мирослав је схватио моју жељу да идем у цркву, окренуо је кола и ускоро смо се нашли пред светињом. Када сам на једвите јаде на штакама изашла из кола угледала сам лик Свете Петке и у том тренутку, бар сам ја тако доживела, чинило ми се као да светица плаче.
Изненада се појавио и отац Дејан, парох цркве у Рогојевцу који је, како смо касније сазнали, један од најпоштованијих свештеника у овом крају, и питао ме је како може да нам помогне, мада му је било све јасно.
Света Петка је у народу позната као светитељка која помаже многима у невољи, а пре свега болеснима те цркву у Рогојевцу посећују многи невољници који су овде, како тврди отац Дејан, нашли лек својим болестима.
- Једна од њих је и Зорица. Моја улога у свему томе је да будем на услузи онима којима је Божја помоћ потребна и да очитам молитву за њихово здравље. Очигледно да је моја молба услишена и Зорица је из цркве кренула прво без једне, а потом и без друге штаке. Од тада Зорица и њен супруг стално долазе у цркву, а о овом случају се брзо прочуло па је све више болесних који од Свете Петке очекују помоћ - каже отац Дејан.
О чудесном догађају у цркви Св. Петке у Рогојевцу сведочи и њен супруг Мирослав.
- Људи ће различито тумачити ово што је описано, али ме то превише не интересује јер ја најбоље знам шта сам видео и шта сам доживео. Био сам сведок Зоричиних несносних болова, обиласка многих лекара широм Европе и онога што се догодило у цркви у Рогојевцу - каже Мирослав и наставља: Не знам шта се десило, али знам да моја супруга садахода без штака и да нема болове и носи ципеле са штиклом. То је до сада било незамисливо. Она сада нормално хода и у потпуности је здрава жена, каже Мирослав.
Сада, после исцелења, које јо ј је Бог даривао молитвама свете Петке, у знак захвалности што је излечена, Зорица и Мирослав од ове године, поред крсне славе Св.Врачи, славе и Св. Петку.
- Ове године сам донела славски колач који смо ломили са оцем Дејаном у цркви и тако ће бити и убудуће. Славу ће наследити, то је већ договорено, моје ћерке, а велики допринос одлуци да славим и Св. Петку дао је и мој супруг Мирослав који је био очевидац мог излечења - истиче Зорица.
Извор: вести-онлине.цом



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.