Владика Хризостом посетио бјељинску касарну

Поводом завршетка реконструкцијских радова на Спомен-храму Светог кнеза Лазара Косовског у Касарни ''Војвода Степа'' у Бијељини, Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом, посјетио је касарну и обновљени храм.

18.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Владика Хризостом посетио бјељинску касарнуПоводом завршетка реконструкцијских радова на Спомен-храму Светог кнеза Лазара Косовског у Касарни ''Војвода Степа'' у Бијељини, Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Хризостом, посјетио је касарну и обновљени храм.
После молитве у обновљеном спомен-храму преосвећени Владика је поздравио све присутне и честитао постигнуте резултате и обећао помоћ Епархије зворничко-тузланске у коначном опремању овог храма и његовој припреми за освећење. Свима који су помогли обнову владика Хризостом уручио је по примјерак Светог писма. А затим су гости посетили изложбу посвећену пострадалим у борби за слободу српског народа и стварање Републике Српске.
Спомен храм Светог мученика кнеза Лазара и свих светих мученика српских у Касарни „Војвода Степа Степановић“ у Бијељини саграђен је трудом војника и војсковођа Источнобосанског корпуса Војске Републике Српске, а са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског г. Василија.
Градњу храма 1994. годинезапочео је Генерал-мајор Новица Симић, командант Источнобосанског корпуса Војске Републике Српске а храм је осветио 25. јуна 1995. године Његово Преосвештенство Епископ зворничко-тузлански г. Василије.
Спомен храм Светог великомученика кнеза Лазара чува успомену и молитвено сјећање на све погинуле полицајце, ватрогасце и војнике који су пострадали на дужности да би заштитили животе својих суграђана и колега, јер „од ове љубави нико нема веће, да ко живот свој положи за пријатеље своје“.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.