Драган Шоћ: режим у Црној Гори прогони Цркву

Члан Правног савјета Митрополије црногорско-приморске адвокат Драган Шоћ сматра да владајући режим у Црној Гори прогони Цркву, да жели да је уништи и да фалсификује историјске чињенице.

16.01.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Драган Шоћ: режим у Црној Гори прогони Цркву Члан Правног савјета Митрополије црногорско-приморске адвокат Драган Шоћ сматра да владајући режим у Црној Гори прогони Цркву, да жели да је уништи и да фалсификује историјске чињенице.
“Неко је овдје умислио да повеже црквено и државно питање и неко сада потпуно покушава да прекроји и фалсификује историју и чињеницу да је Црква православна, Митрополија црногорско-приморска у Црној Гори канонски дио Спрске православне цркве. Из те чињенице сада покушава да, фалсификујући историју, дође до неког закључка како је то неко страно тијело у Црној Гори и како је у питању узурпација”, рекао је Шоћ, преноси подгорички “Дан”.Он сматра да је најбоље решење доношење закона о вјерским заједницама.
“Нико није изузет од закона државе када се ради о плаћању пореза и поштовање одређених правила које држава прописује. Ако неко ту гријеши, која то сила може да принуди државу да не поштује своје законе. Уосталом, што држава не донесе више закон и једном ријеши то питање, него, искрено речено, прави глупости”, казао је Шоћ.
Р.В.
Извор: Светигора



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.