Духовно јединство Руса и Украјинаца

Политика не може да утиче на духовно јединство Русије и Украјине, изјавио је митрополит волоколамски Иларион. Припадност Цркви не оспорава суверенитет националних држава већ им помаже да буду јаче у свету пуном подела.

25.12.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Духовно јединство Руса и УкрајинацаПолитика не може да утиче на духовно јединство Русије и Украјине, изјавио је митрополит волоколамски Иларион. Припадност Цркви не оспорава суверенитет националних држава већ им помаже да буду јаче у свету пуном подела.
„Без обзира на све промене политичке гарнитуре - а оне се у Украјини догађају не баш ретко - наше духовно јединство је немогуће нарушити“ - изјавио је митрополит у интервјуу за „Интерфакс-Религију“.
Он је истакао да данас Руска црква наставља да буде „основа цивилизацијског идентитета источнословенског света и чувар његовог јединства, упркос границама, језичким, националним и осталим различитостима“.
„Припадност тој заједници не оспорава суверенитет националних држава, напротив, помаже да државе постану јаче у свету који је препун подела“ - сматра митрополит Иларион.
По његовим речима, Украјина, као суверена држава, има право да самостално донесе одлуку о целисходности потписивања споразума о придруживању ЕУ.
„Велика одговорност лежи на државном руководству. Управо оно ће морати да донесе ту одлуку, која ће бити на корист украјинском народу - не само с материјалног, већ и с духовног аспекта“ - казао је митрополит Иларион.
Извор: факти.орг



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.