Епископ липљански Јован у Светој земљи

Његово Преосвештенсто Епископ липљански г. Јован, викар Патријарха српског, боравио је у Светом Граду Јерусалиму и Светој Земљи

28.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Епископ липљански Јован у Светој земљиЊегово Преосвештенсто Епископ липљански г. Јован, викар Патријарха српског, боравио је у Светом Граду Јерусалиму и Светој Земљи. Овом приликом епископ Јован је посетио Његово Блаженство Патријарха Јерусалимског и све Палестине Теофила ИИИ и задржао се с њим у дужем и срдачном разговору, у којем је учествовао и Архиепископ катарски Макарије, вишедеценијски пријатељ Српске Цркве и нашег народа.
Блажењејши Патријарх се са посебном радошћу осврнуо на недавно свеправославно окупљање у Београду, Нишу и Подгорици и братско гостољубље Патријарха српског и Српске Цркве.
На позив Његовог Блаженства, владика Јован је са петорицом архијереја Јерусалимске Цркве саслуживао патријарху Теофилу на празник Светих Архангела у манастиру Светих Архангела у библијском граду Јафи. Служба је вршена на грчком, арапском, словенском и румунском језику.
У својству координатора Одбора за Јасеновац Светог Архијерејског Сабора, Епископ липљански Јован је посетио спомен-установу Јад Вашем, са којом Одбор за Јасеновац има вишегодишњу плодну сарадњу, као и Центар Симона Визентала и његовог директора др Ефраима Зурофа.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.