Животни циљ Христовог следбеника

Све што је икада ико постигао у животу није његово постигнуће и успех. Јер, буквално све што имамо, дато нам је рођењем као дар од Бога. Зато не одбацујмо драгоцени дар овог живота, него га употребимо добро, употребимо га за Бога, а Он ће нам дати и све остало што нам је потребно.

16.06.2022. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Без обзира шта сте открили, шта сте осмислили, колико новца сте зарадили – све се своди на просту чињеницу да вам је Бог дао живот и таленте које имате. Откуцаји срца, који вас држе у животу су дар од Бога. Интелектуални капацитет којим располажете и који сте употребили да бисте успели и створили много тога у животу је дар од Бога.

Како се ико од нас може усудити рећи: ”Види колико сам успешан! Види како сам паметан!” Заустави се кад тако помислиш и буди врло опрезан са таквим изјавама. Сети се да је све од Бога. Сети се да тај откуцај срца, који те држи у животу, није у твојој власти, већ је дар од Бога, који ти је предат на одређено време и може ти бити сваког момента одузет.

Ево опомене, коју нам је Бог оставио у Светом Писму; ”Нити говори у срцу својем; моја снага и сила моје руке добавила ми је ово благо. Него се опомињи Господа Бога својега; јер ти Он даје снагу да добављаш благо, да би потврдио завет свој, за који се заклео оцима твојим…” (5. књига Мојсијева 8, 17 – 18)

Ми некад верујемо да смо на врху свету, да је моћ у нашим рукама, али не варајмо се, јер није тако. Бој се Бога и поштуј Га. Подсећај се да Бог има завршну реч у свакој могућој животној области. Ако ти се чини да је нечему крај или да не може бити промене компликовано тешким околностима, схвати да Бог има завршну реч.

Сетите се, у старом Риму је било 10 покушаја од стране страховито моћних и злих царева да потпуно униште све хришћане и само хришћанство. Хришћани су стављани пред гладне дивље животиње, растрзавани у ужасним мукама, живи паљени. Цар Диоклецијан је био тако чврсто уверен да ће уништити хришћанство и убити све хришћане, да је производио новчиће на којима је писало; ”Хришћанска вера је уништена, а вера римских богова је обновљена.” Сви знамо какав крај је дочекао многобожачки Рим – рушевине моћног царства су туристичка атракција, а хришћанска вера је опстала и раширена је по целом свету.

Свако од нас има обавезу да Христово учење преноси и на друге, првенствено на чланове своје породице и на децу. ”Како ће дакле призвати Онога у кога не повероваше? Како ли ће поверовати у Онога за кога не чуше? А како ће чути без ПРОПОВЕДНИКА (онога који говори о вери)?” (посланица Римљанима 10, 14)

Циљ нашег живота на земљи је да умножавамо Божију славу, да научимо да Му служимо. Ако пропустите прилику да славите Бога још током овог живота, све у нашем животу ће  полако почети да вам се распада, у ваш живот ће се полако увлачити разарајући грехови и изопаченост, које ће вас сатрети.

Како ви живите? Да ли жудите за тим да славите Бога својим живљењем или само јурите за сопственом срећом, угађањем и успехом. Ако сте сасвим сконцентрисани на себе и своје циљеве, онда јурите у самоуништење. Не одбацујте драгоцени дар овог живота, немојте траћити драгоцени дар времена. Употребите их добро, употребите их за Бога, а Он ће вам дати све што вам је потребно.

А кад дође време излажења из овог смртног тела, Бог ће вам рећи: ”Хајде, верни слуго, сада идеш кући”, а ви ћете бити спремни за то и нећете имати никаквих туробних жаљења у души, већ ћете отићи у радости.

Извор: svetatrojicaroterdam.com



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.