Иранац осуђен на затвор због дистрибуирања Библије

Један ирански преобраћеник у хришћанство осуђен је на десет година затвора јер је дистрибуирао Библију, објавила је данас ватиканска новинска агенције Фидес.

22.08.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Иранац осуђен на затвор због дистрибуирања БиблијеЈедан ирански преобраћеник у хришћанство осуђен је на десет година затвора јер је дистрибуирао Библију, објавила је данас ватиканска новинска агенције Фидес.
Мохамад Хади Бордар је ухапшен у Ирану децембра прошле године, а у истрази је наводно изјавио да је желео да „шири јеванђеље делећи 12.000 џепних Библија“. Бордар је оптужен за „злочине против државне безбедности“.
Након што је крштен, Бордар је организовао „домаћу цркву“ у свом дому у месту Рашт, на северу Ирана, у којем је полиција пронашла 6.000 Библија, као и књиге и ЦД-ове религиозног садржаја.
Бордар је, према тврдњама Фидеса, 2009. године већ био ухапшен због напуштања ислама, али је у међувремену ослобођен.
Католичка новинска агенција цитира тврдње невладиних организација да интересовање за хришћанство међу младим Иранцима брине власти те земље, због тога прибегавају затварању цркава.
Фидес истиче да нови ирански председник Хасан Рохани својим причама о грађанским правима буди наду да ће се нешто променити.
Хришћанска мањина у Ирану чини испод један одсто становништва.
Извор: ИН4С



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.