Иродови синови - трејлер

ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА: 22. април 2016. на сајту Пријатељ Божији. Геноцид над српским народом, поготову над децом, у Независној Држави Хрватској, био је деценијама прикриван, излаган политичком ембаргу, забранама и цензури. Нигде у свету није забележен ни један пример постојања логора смрти за децу осим у НДХ. Који су историјски, политички, психолошки и духовни корени, узроци и поводи тако свирепог злочина и ко стоји иза њега? Одговоре на ова и друга питања открива документарни филм „Иродови синови“.

18.03.2016. Аутор:: Пријатељ Божији 14

ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА: 22. април 2016. на сајту Пријатељ Божији.

Геноцид над српским народом, поготову над децом, у Независној Држави Хрватској, био је деценијама  прикриван, излаган политичком ембаргу, забранама  и цензури. Нигде у свету није забележен ни један пример постојања логора смрти за децу осим у НДХ. Који су историјски, политички, психолошки и духовни корени, узроци и поводи тако свирепог злочина и ко стоји иза њега?  Одговоре на ова и друга питања открива документарни филм „Иродови синови“.

Филм „Иродови синови“ посебну пажњу обраћа на страдање деце, указујући тиме и на психолошку подлогу убица, које ни дечија невиност није спречавала да чине страшне злочине. Убијане су бебе у колевци, па чак и нерођена деца у мајчином трбуху, само зато што су била носиоци идентитета и корен будућности народа коме су припадала.

Материјал за овај документарни филм сниман је на читавом простору некадашње НДХ,  на местима највећег страдања, тамо где је српски народ био у већини: Јасеновац, Доња Градина, Херцеговина, Подриње, Посавина, Лика, околина Бања Луке... 

Забележена су сведочења преживелих страдалника, али и људи који се одговорно и са научном озбиљношћу баве овим делом српске историје. Ипак, нисмо желели да злочин, сам по себи, буде наш циљ, нити да, загледавши се у зло,  не видимо мученике који, својом невином жртвом, сијају у наручју највећег међу мученицима – Христа Спаситеља.  Зато, осим неговања културе памћења, желимо подстаћи и неговање култа светих новомученика који пострадаше само зато што су били Срби и православне вере, те, да о њиховом страдању обавестимо и друге народе како се такав злочин нигде и никоме не би поновио.

 



Komentari (14)

19.03.2016.

Бојан Ракоњац ( http://www.serbian.no/ )

Драга враћо помаже Бог,

Молим да нас обавестите када буде готов филм, као и да ми јавите шта је потребно да бисмо организовали пројекције у Норвешкој.


Срдачан поздрав
Бојан Ракоњац
Председник Српског друштва Рас из Осла

Коментариши

19.03.2016.

Ивана

Када ће бити цео филм?

Коментариши

19.03.2016.

Светлана

Кад ће филм бити готов?

Јако ми је драго да се будимо и правимо све више филмова о том страшном геноциду.

Коментариши

20.03.2016.

slobodan

NE SIRITE MRZNJU I NE DOLIVAJTE ULJE NA VATRU AKO STE

PRIJATELJ BOZIJI?????????

Коментариши

21.03.2016.

Продукција „Пријатељ Божији“ ( http://www.prijateljboziji.com/ )

Поштовани,
сасвим је разумљива Ваша бојазан да је третирање таквих тема потенцијално опасно и да може, како кажете, да „долије уље на ватру“. Ипак, стрпите се, пажљиво погледајте цео филм када буде постављен, а потом донесите суд и изнесите коментар.
Продукција „Пријатељ Божији“

Коментариши

21.03.2016.

Милорад

Брате Слободане,
мржњу свакако не треба ширити. Но, зар је заборав сопствене историје у којег нас гура сва светска сила већ много деценија уназад добар за нас (а и за исти тај свет)?
Погледајмо око себе и видећемо да смо већ укључени у нови геноцид. И то управо зато што смо заборавили претходни.

Коментариши

21.03.2016.

Иван

Претпостављам и када Јевреји помињу своја страдања распирују мржњу?! Какав је ово коментар? Зар треба да се стидимо и не помињемо ово? Мржњу распирују они који се диче овим безумљем..!

Коментариши

24.03.2016.

brat Marko

SVAKA ČAST ZA TEMU! I sam sam se njom bavio, po mom tekstu i predstava je u pripremi. Velika sramota da se ovako stravičan zločin, ovako dugo i vešto skriva. Zbog nas samih i naše budućnosti ovakve stvari moraju da budu publikovane ...Iz poštovanja prema tim malim Svetim velikomučenicima...

Коментариши

29.03.2016.

Саво

Као и сви ваши пројекти, очекујем прави приступ и истинско расветљавање ове тамне теме из историје нашег народа. Толико дугујемо жртвама страшног страдања нацистичке идеологије.

Један мали предлог је да уколико имате техничке и кадровске могућности, ставите и превод на енглески језик. Хвала!

Коментариши

01.04.2016.

Dejan

Pomaze Bog moja braco Srbi. Samo nastavite da sirite istinu o stradanjima Srbskog naroda bez obzira na negodovanje malog broja neljudi. Jer koji normalan Srbin bi tako nesto i pomislio da se takva krvava istorija treba zataskati zarad mira. Pitam se kog mira. Mi Srbi se uvek stidimo tudje sramote.

Коментариши

01.04.2016.

Slobodan

БРАЋО МОЈА ПРАВОСЛАВНА ! ЗАР СЕ ГОСПОД НАШ НИЈЕ МОЛИО НА КРСТУ ЗА ОНЕ КОЈИ СУ ГА РАЗАПЕЛИ.....! СЛАЖЕМ СЕ ТРЕБА ОПРОСТИТИ АЛИ НЕ ЗАБОРАВИТИ...!!! АЛИ САДА НИЈЕ ВРЕМЕ НИТИ ЈЕ ДОБРО ОМЛАДИНУ ТРОВАТИ ОНИМ ШТО ЈЕ БИЛО ВЕЋ ХРИСТА РАДИ МОЛИМ ВАС С П Р Е М А Т И ИХ ЗА ОНО ШТО ЋЕ БИТИ!!!праштајте

Коментариши

01.04.2016.

Слободан

ДРУГИ ДОЛАЗАК ГОСПОДА НАШЕГА ИСУСА ХРИСТА !!!

ВЕРУЈТЕ И НЕКА НАМ ЈЕ ГОСПОД У СРЦУ СВИМА......

ЖИВЕТИ ПО СВЕТОМ ЈЕВАНЂЕЉУ И НИШТА ДРУГО!!!

СВЕ ЗА ХРИСТА, ХРИСТА НИЗАШТА

још једном ПРАШТАЈТЕ и нека је БОГ у помоћи свима....да се сви нађемо у царству ЊЕГОВОМ....Амин

Коментариши

09.04.2016.

brat Marko

Pitanje redakciji: Kada možemo da očekujemo premijeru?

Коментариши

11.04.2016.

Светогорац

''Спознајте истину и истина ће вас ослободити'' - вели Христос. Зар је изношење истине о страдању једног народа, само зато што је тај који јесте, тровање омладине? Зар није било довољно скривања, кривотворења, релативизовања злочина свих ових деценија? Знајући истину, биће нам лакше и опростити!

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.