Иродови синови (геноцид у НДХ)

Филм „Иродови синови“ је документарно-аналитичка прича о геноциду над српским народом у Независној Држави Хрватској, који је кроз минуле деценије прикриван, излаган политичком ембаргу, забранама и цензури. Нигде у свету није забележен ни један пример постојања логора смрти за децу осим у НДХ. Зато филм посебну пажњу обраћа страдању деце, бавећи се узроцима овог свирепог злочина, откривајући истовремено његову дубину, улогу римокатоличке цркве, али и онога ко је деценијама био чувар ове страшне тајне и крашких јама.

12.09.2023. Аутор:: Пријатељ Божији 29

Филм „Иродови синови“ је документарно-аналитичка прича о геноциду над српским народом у Независној Држави Хрватској, који је кроз минуле деценије  прикриван, излаган политичком ембаргу, забранама  и цензури. Нигде у свету није забележен ни један пример постојања логора смрти за децу осим у НДХ. Зато филм посебну пажњу обраћа страдању деце, бавећи се узроцима овог свирепог злочина, откривајући истовремено његову дубину, улогу римокатоличке цркве, али и онога ко је деценијама био чувар ове страшне тајне и крашких јама.



Komentari (29)

15.09.2023.

Стефана

Ја немам ријечи да искоментаришем било што, јер су ми јаке емоције, бол, туга и емпатија преовладале. Јадан наш народ, али вјечна им слава и помен, Царство им небеско, свакако. Са чим ћемо ми пред Господа... толико смо мали и јадни.. Господи помилуј, и смилуј се овим злочинцима, дај им покајања...

Коментариши

11.12.2020.

Dejan Klincov

Mi Srbima memoramo motivisati mržnju ali drugima moramo motivisati tu mržnju zavišću. Zato predlažem da se naglasi da Hrvate žulja što su Srbi bili oslobođeni poreza od 35% kao graničari Carstva. Posle se greh iz greha nastavljao. Hvala na filmu.

Коментариши

22.04.2016.

Teodor

Vecina vojnickih silnika zapocinje rat zbog materijalnog i karijere. To ih ne opravdava. Ipak razlog je zaslepljenost svetskom slavom, tako da ni ne znaju sta rade. Konacno se pojavio film koji je razjasnio da se u ovom slucaju radi o necem sasvim drugom: teskoj, jezivoj, masovnoj patologiji!

Коментариши

24.04.2016.

Nikola R

Velika se tuga radja u covekovom srcu dok gleda ovakve prizore ubijanja pravoslavlja i njenih vernika. Kaznice Bog surovo sve svoje protivnike i nagradice one koji za njega postradase. Sluge djavolje i Hrista razapese na krstu, pa zasto nece i obicnog coveka. Da da Bog da se nikada vise ne ponovi, Amin.

Коментариши

24.04.2016.

Slobodan

ПОРУКА ПРОДУКЦИЈИ И МОЛБА ХРИСТА РАДИ СВОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ БРАЋИ А НАРОЧИТО СЕСТРАМА! АБОРТУС
Овај филм је заиста узнемирујући и сведочи о томе да човек може бити и гори од САТАНЕ , али вас све молим да се потрудимо уз Божију помоћ и зауставимо ово што се сада дешава у СРБИЈИ, МИ УБИЈАМО СВОЈУ ДЕЦУ

Коментариши

24.04.2016.

Slobodan

Stručnjaci procenjuju da se godišnje u Srbiji obavi između 40.000 i 80.000 prekida trudnoće, od kojih u četiri do pet odsto kod adolescentkinjа .....! МОЛИМ ПРОДУКЦИЈУ ДА САДА НАПРАВИ ЈОШ ВИШЕ ЗАСТРАШУЈУЋИ ФИЛМ ДА СРБИ СХВАТЕ И УВИДЕ ВЕЛИЧИНУ ОВОГ ЗЛОЧИНА И ГРЕХА НАД СВОЈОМ НЕРОЂЕНОМ ДЕЦОМ!!!!

Коментариши

24.04.2016.

Slobodan

САМИ СМО МИ СЕБИ НАЈВЕЋИ НЕПРИЈАТЕЉИ!!!


ПРАШТАЈТЕ И НЕКА БИ БОГ ДАО ДА СЕ СВИ ПОКАЈЕМО И СПАСЕМО.......!

А БОГУ НАШЕМ НЕКА ЈЕ СЛАВА У СВЕ ВЕКОВЕ...ВЕКОВА... АМИН

Коментариши

25.04.2016.

Пријатељ Божији ( http://www.prijateljboziji.com/ )

Поштовани, Продукција „Пријатељ Божији“ у потпуности дели Ваш став у вези са абортусом као најстрашнијим видом депопулације српског народа и као највећим грехом који вапи на Небо! Ми смо се те теме дотакли у нашем филму „Срби - народ који нестаје“ у којем смо обрадили и абортус.

Коментариши

25.04.2016.

Slobodan

ЗНАМ И МОЛИМ ВАС ДА НАПРАВИТЕ ЈОШ ВИШЕ ОД ТОГА....ФИЛМ КОЈИ НЕМА "КРАЈ" СРПСКОМ НАРОДУ ЈЕ НЕИЗМЕРНО ПОТРЕБНА БОЖИЈА ПОМОЋ АЛИ И МИ ДА УЧИНИМО ШТО ЈЕ ДО НАС.....!"ЗАКОН О ЗАБРАНИ АБОРТУСА"...и ЕДУКАЦИЈА МЛАДИХ СВИМ РАСПОЛЖИВИМ СРЕДСТВИМА ИНФОРМИСАЊА....!праштајте и нека вас Господ укрепи и сачува..

Коментариши

25.04.2016.

Игор

Већ сам једном комепнтарисао да су вам филмови одлични. Замолио бих вас само да колико је у вашој могућности додате и преводе на енглески, руски, шпански па да се лепо подели да виде људи по свету.

Коментариши

26.04.2016.

Nikola

Postoji li sansa da se ubace engleski, nemacki i ruski prevod, kako bi mogli i drugi narodi da slusaju o ovome, a od kojih se krije.

Коментариши

26.04.2016.

Сима

Помаже Бог,

филм је одличан. Многе ствари и сам нисам знао, а сада ми је доста тога јасније. Придружио бих се молбама да се филм преводи на пар светских језика. Ево Ја се нудим за превод на немачки (немачки ми је поред српског матерњи језик) редакција може да ме контактира преко мејл-а.

Коментариши

26.04.2016.

Сима

ПС

Било би сјајно када бисте направили филм о Титу. (Не само због Јасеновца, него однос према Срба и СПЦ уопште).

Коментариши

27.04.2016.

Miroslav

Sve pohvale i zahvalnost za odlican film.
Predlozio bih samo da u nazivu videa spomenete vezu sa NDH ili Jasenovcem jer mi se cini da bi to moglo da doprinese vecoj gledanosti na youtube.

Коментариши

01.05.2016.

Ивана

Не сме се заборавити, јер онда и ми сносимо део кривице. Ово је трагедија и тих који су ово чинили, често и људима које су познавали. Као ,,хришћани'', зар се нису запитали шта остављају свом наслеђу? Баба ми је са 10 год гледала Стари брод, деда је такође био сведок многих злочина у Гребену. Хвала.

Коментариши

08.05.2016.

Александар

Препоручио бих филм: Срби народ који нестаје''

Коментариши

09.05.2016.

Светогорац

Одлична идеја, Симо! Предложите то Продукцији директно!

Коментариши

11.05.2016.

vesna

Uzas I strava, trebala bi bar pravoslavna crkva da pokrene incijativu da se ovakav zlocin vise neprikriva nego da se uradi nesto da celi svet sazna kako je Srbski narod stradao. U javnosti uvek se Srbi tretiraju kao zlocinci, mogao bi i Kusurica da radi na tome da se napravi film o stradanju Srba.

Коментариши

25.05.2016.

Georgina

Svaka cast Marko i Nevenka na fantasticnom dokumentarcu! Zahvaljujem Vam se u ime svih nas Srba sto ste ovim filmom zapoceli inicijativu zidanja te najvece sprske pravolsavne crkve posvecene zrtvama genocida, cije zidanje nam je ostavio u amanet nas predivni vladika Sv. Vladika Nikolaj Velimirovic.

Коментариши

01.06.2016.

Lukasenko

Odlicno. Hvala Marku i svim ljudima koji su ucestvovali u ovom projektu. Bilo bi dobro da se ovo prevede na Ruski i Engleski da sirimo po celoj vaseljeni.

Коментариши

20.06.2016.

nradenkovic

Izvinite, nekoliko ljudi vas je vec pitalo o mogucnosti da se film prevede na druge jezike. Mislim da niste jos odgovorili na to.

Ja bih prvi hteo da volontiram da prevedem film na engleski jezik ukoliko nemate nekoga ko bi to mogao da vam ucini.

Hvala

Коментариши

21.06.2016.

Пријатељ Божији

Хвала Вам на понуди, али превод на енглески и италијански је већ у току. За помоћ у преводу на друге језике се јавило неколико људи, међутим, нико од њих није више упутио ни једну једину реч, иако смо им одговорили узвратним мејлом.

Коментариши

24.06.2016.

Oluic Damir

Dosta sam cuo o ovom neljudskom zvjerstvu ustasa sta su radili nad nekatolickom Narodu. Dali postoji versija ovog Dokumentarnog Filma na nekom stranom jeziku, na primjer Njemackom?

Коментариши

08.07.2016.

Božana

Odličan film. Može li mi neko reći je li izgrađen taj hram po želji Vladike Nikolaja Velimirovića o kome se spominje na kraju filma?

Коментариши

11.07.2016.

Светогорац

Подигнут је храм Васкрсења Христовог у Пребиловцима, далеко од Дрине где је почињен један од највећих злочина над незаштићеним српским народом. Све се поклопило са поруком владике Николаја, иако он није мислио баш на тај хам већ је то оставио као своје завештање.

Коментариши

16.07.2016.

dalibor tanasić

Mnoge su jame od strane komunistčkih vlasti zabetonirane prikrivane i tjerane u zaborav.

Коментариши

08.09.2016.

Салих

Овај филм обавезно превести на светске језике и дистрибуирати широм света и на релевантне чиниоце у политици и култури.
Срби и Србија се стално налазе под пресијом и у ситуацији да се бране као да се према њимам нису чинили масовни злочини и вршио плански геноцид.

Коментариши

09.11.2016.

petra

Zato nas mrzi Amerika i zapad zbog toga sto su svi zlocinci utekli i pustili svoje korene u vrhovima tih zemalja i na svoje potomke ostavili amanet zlocina nedovrsenog,Ako ne budemo pametni u odlukama svojim moglo bi se ponoviti.
Zemlja je puna Srba i krvi srpske,Ko je odgovarao za to?

Коментариши

31.12.2018.

bobi

Zrtve su dvaput ubijene.Drugi put zaboravom.

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.