ИСПИТ СА АНЂЕЛОМ ЧУВАРОМ

Хтео бих да вам испричам један догађај. То се догодило једном мом познанику, студенту. Он није био лош студент али му математика није ишла. И на крају друге године никако није успевао да положи математику. Падао је испит за испитом. Када му је била дата последња шанса или да положи испит или ће бити избачен из института, он је узео питања и схватио да не може одговорити.

10.09.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

ИСПИТ СА АНЂЕЛОМ ЧУВАРОМХтео бих да вам испричам један догађај. То се догодило једном мом познанику, студенту. Он није био лош студент али му математика није ишла. И на крају друге године никако није успевао да положи математику. Падао је испит за испитом. Када му је била дата последња шанса или да положи испит или ће бити избачен из института, он је узео питања и схватио да не може одговорити.
Професор је то такође схватио: „Добро ево ти диференцијална једначина. Ако је решиш даћу ти тројку“. Студент је погледао ту једначину и схватио да и њу не може решити. И тада се он помолио: „Господе опрости ми што сам овако немаран и што лоше учим. Али ако је Твоја света воља да се ја учим на том институту, помози ми. Јер ако ме истерају ићи ћу у војску а ове две године ће бити узалудно потрошене. Зашто си ме онда пустио да студирам овде?“
Онда је у својој глави зачуо глас, чак не глас, а упорну мисао: „Напиши једнако. Хајде, што седиш, говорим ти, пиши једнако“. Младић се зачудио и написао знак „=“. „Даље пиши два, даље повуци линију, не тако, дуже, горе пиши дx, доле отвори заграду..“ Студент је задивљено урадио све што му је говорио тај „глас“ а после тога је погледао на оно што му је дао професор и са чуђењем схватио да једно одговара другоме. Решити ту једначину даље је било лако, главно је било учинити тај први корак.
На срећу, тај студент је био православан и после испита шокиран је отишао у оближњи храм. Свештеник, његов познаник је одмах одслужио благодарствени молебан и рекао му: „То ти је анђео чувар помогао“!
Ето такви догађаји се збивају по милости Божијој.
Извор: хттп://3рм.инфо/24384-екзамен-с-ангеломхранителем-интереснаyа-историyа.хтмл
За Фондацију "Пријатељ Божији" са руског превео Дејан Дјуричић



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.