"И АПОСТОЛ ИЗГНА ДУХА ПОГАЂАЧКОГ ИЗ ЊЕ"

Дј.ап.16, 16-34
Многи од нас, полушаљиво, полуозбиљно, послије испијене кафе, преврну шољицу да им неко “погледа”. Ријетки су они који никад, па ни у шали, нису пружили длан да им се “судбина прочита”. Док то радимо можда и не слутимо да гријех чинимо. Ми често заборављамо, јер нам је тако удобније, да заиста, постоје зли дуси И да су они, итекако моћни. Често ми се људи жале да им се необјашњиве ствари догађају…

28.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Многи од нас, полушаљиво, полуозбиљно, послије испијене кафе, преврну шољицу да им неко ”погледа”. Ријетки су међу нама они који никад, макар и у шали, нису пружили длан да им се са длана ”судбина прочита”. Док то радимо можда и не слутимо да гријех чинимо. Колики гријех, зависи од тога колики значај сами придајемо ономе што чинимо.
Ништа ново под капом небеском. И у апостолско доба, видимо, зарађивало се на несрећама људи. ”Догоди се пак, кад иђасмо на молитву - свједочи нам свети апостол Лука - да нас срете једна робиња, која имађаше дух погађачки, и гатајући доношаше велики добитак својим господарима”. (Дј. ап. 16, 16) Пошто викаше за апостолима, а кад овима то досади, апостол Павле изгна духа погађачког из ње. ”Када видјеше њезини господари да изиђе нада њиховог добитка, узеше Павла и Силу и одвукоше их на трг пред поглаваре.” (Дј. ап. 16, 19) Тамо се апостоли зло проведоше, ишибани бише и најгоре тамнице допадоше.
Многи од нас ватром се играју а да тога свјесни нису. Кад се освијесте, онда је, обично, већ прекасно. Пођу, прво, од пуке знатижеље, са шољицом и испруженим дланом, наставе са превртањем карата, да би стигли до замрачене собе, и стаклене кугле врачарске - и ту је враг шалу однио.
Врачање је тежи гријех но што би нам се у први мах могло учинити. Бог је створио и устројио овај свијет на начин на који је Он хтио. Да је хтио, на примјер, да људи знају своју будућност, свакако би учинио да тако буде.
Данашњи свети апостол опомиње нас, браћо и сестре, на гријех врачања. Ако смо га, случајно, чинили и, не дај Боже, чинимо, престанимо да Бог драги своје лице од нас окретао не би. Амин.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.