Како напустити католичку цркву

Фејсбук група "Атеисти и агностици Хрватске" отворила је профил страну "Раскрсти ме" путем које позива све католике којима је вера досадила да је се одрекну, подстичући их речима да им је потребна воља, а све остало ће "лако решити".

10.12.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Како напустити католичку црквуФејсбук група "Атеисти и агностици Хрватске" отворила је профил страну "Раскрсти ме" путем које позива све католике којима је вера досадила да је се одрекну, подстичући их речима да им је потребна воља, а све остало ће "лако решити".
- Желите да напустите Римокатоличку цркву, а не знате како? Само би требало пожелети. Најбитнија је добра воља, а за формалности ћемо лако – наведено је на Фејсбук страни.
Католици којима је досадило да то и даље буду требало би да попуне “генератор раскрсних листова” који се налази на профилној страни групе. Ту је потребно уписати личне податке, након чега ће заинтересованима бити понуђен ПДФ документ са свечаним и званичним “Раскрсним листом”.
По његовом потписивању престајете да будете члан Католичке цркве.
- Према Уставу и законима Хрватске, свако има слободу вероисповести и савести, свако има право да припада или не припада организацији, религијској или политичкој. Уколико грађанин самовољно потпише изјаву у којој наводи да иступа из неке организације у коју је увучен мимо своје воље, онда таква изјава, оверена у суду, постаје правоснажна пред свим судовима овог света – наведено је на страници.
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.