Концерт духовне музике

Са благословом Његове Светости, Патријарха Српског Господина Г. Иринеја, а поводом обележавања 1700 годишњице Миланског едикта у храму Светога Саве у Берлину, одржан је концерт Духовне музике у суботу 09. марта 2013. г. у 20,00 часова.

13.03.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Концерт духовне музикеСа благословом Његове Светости, Патријарха Српског Господина Г. Иринеја, а поводом обележавања 1700 годишњице Миланског едикта у храму Светога Саве у Берлину, одржан је концерт Духовне музике у суботу 09. марта 2013. г. у 20,00 часова.
На почетку концерта старешина храма Св. Саве, протојереј Вељко Гачић у кратком уводном излагању истакао је значај овог јубилеја за нашу помесну Цркву, за целокупно хришћанство и за цео свет. Сви савремени стандарди у смислу људских права и савремене цивилизацијске тековине произашле су из акта Св. Цара Константина 313.г.. Међу многобројном публиком, коју су чинили како парохијани, тако и велики број Немаца, о. Вељко је поздравио: Његову екселенцију амбасадора Србије у Берлину Г. Др. Иву Висковића, са сарадницима, Г. Предрага Ђокића, министра-саветника у амбасади Б и Х, Г. Потпуковника Александра Церу, војног аташеа Србије у Берлину, представнике: грчке, евангелистичке, римокатоличке и јерменске цркве.
Посебна захвалност и поздрав упућена је људима који су дошли из Парламента Савезне републике Немачке.
Концерт су извели хор немачког парламента „Мусикгемеинсцхафт Деутсцхер Бундестаг“ под вођством Г. Жарка Булајића и храмовни хор „Свети Стефан Дечански“ под вођством Г-ђе Љиљане Шурдиловић.
У троделном концерту који је трајао 80-так минута чуле су се композиције, немачких, италијанских, француских, руских и српких композитора, као што су: Брукнер, Моцарт, Фактори, Мишкинис, Саенс, Монтеверди, Сапожников, Мокрањац.
Дуготрајан аплауз и касније дружење у Црквеном дому свих учесника програма и публике, показали су сами од себе сву успешност ове дивне духовне манифестације у нашем храму у главном граду Немачке.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.