Летонија: У православном храму извршен вандалски акт

У храму светог Николе Чудотворца у летонском граду Вентспилса 8. марта извршено је дјело вандализма, саопштава прес служба Летонијске православне цркве.

12.03.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Летонија: У православном храму извршен вандалски актУ храму светог Николе Чудотворца у летонском граду Вентспилса 8. марта извршено је дјело вандализма, саопштава прес служба Летонијске православне цркве.
За вријеме вечерњег богослужења, у храм је ушао непознат млад човјек и зауставио се близу излаза, поред велике иконе светог архангела Михаила.
Он је почео да бива веома нервозан, брзо је ишао са мјеста на мјесто и вриштао: „Ово је сатана, сатана“. Одједном је зграбио високи подни свијећњак, који је стајао испред иконе архистратига Божијег, и из све снаге ударио основом свијећњака по икони, пробивши је наскроз. Након тога је бацио свијећњак, јурцао по храму и гласно вриштао да му не прилазе.
Затим се зауставио, потрешен оним шта је урадио, почео је да моли за опроштај. Његов поглед је био безуман, а ријечи неповезане.
За неколико секунди је истрчао из храма. Све што се десило трајало је неколико минута. Полиција није успјела да задржи младића.
Човјек који је извршио вандализам, био је веома агресиван. Присутни су имали утисак да је њиме руководила нека тамна сила, понашао се помамно. Претпоставља се да је вандал који је напао свету икону припадник неке тоталитарне секте, каже прес служба Летонијске православне цркве Московске патријаршије.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.