Либија: Ухапшени због ширења хришћанства

Либијске власти су ухапсиле четири страна држављана у источном граду Бенгазију под оптужбом да су ширили књиге и идеје о хришћанству. Полиција наводи да је код њих пронашла 45.000 књига и да су још 25.000 већ поделили. Ширење хришћанства је иначе кривично дело у Либији.

18.02.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Либија: Ухапшени због ширења хришћанстваЛибијске власти су ухапсиле четири страна држављана у источном граду Бенгазију под оптужбом да су ширили књиге и идеје о хришћанству, саопштила је либијска полиција.
Ухапшени су држављани Јужне Африке, Египта, Јужне Кореје, док један од ухапшених има двојно америчко и шведско држављанство. Хапшење је потврдило и шведско Министарство спољних послова, док у америчкој амбасади у Либији нису желели да коментаришу.
Четворица странаца ухапшена су у Бенгазију и сада су под истрагом због штампања и дистрибуције хришћанске литературе. Полиција наводи да је код њих пронашла 45.000 књига и да су још 25.000 већ поделили.
Ширење хришћанства је иначе кривично дело у Либији.
Прошле године је Међународни комитет црвеног крста морао да прекине своје хуманитарне активности у Бенгазију после напада на њихове просторије.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.