Македонија: Архиепископ Јован још увек у притвору!

Дана 12. марта 2013 год. навршава се једна година и три месеца, откако се Архиепископ охридски и Митрополит скопски г.г. Јован налази у притвору!

12.03.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Македонија: Архиепископ Јован још увек у притвору!Дана 12. марта 2013 год. навршава се једна година и три месеца, откако се Архиепископ охридски и Митрополит скопски г.г. Јован налази у притвору!
Последње судско рочиште у најновијем, на верској основи, монтираном судском процесу, против Архиепископа, Епископа, монаштва и верног народа Православне Охридске Архиепископије, одржано је 11. децембра 2012. године.
И поред препоруке Европске Уније, да се судски поступци не одуговлаче, овај процес константно бива одлаган; наиме, првобитно заказан за 16. јануар 2013 год. бива одложен! Потом се одлаже и рочиште заказано за 20. Фебруар 2013. године. Архиепископ Јован је у притвору, Епископи, монаштво и верници редовно се пријављују суду, те следствено томе, они нису разлог за одлагање судског процеса!
Стиче се утисак, да постоји политичка одлука за одлагање судског поступка у циљу што дужег мрцварења Архиепископа охридског г.г. Јована, суровим режимом притвора у коме се налази. Обзиром на законску основу којом се неко тако дуго држи у притвору, како би био процесуиран, а суд у континуитету одлаже суђење! Нешто више од три месеца Архиепископ Јован није изведен на суђење! Притисци које трпи у притвору се изводе на најразличитије начине: Он се налази у малој загушљивој ћелији, са веома мало светлости, без здравствене неге и без дозволе за посете! Нико од најближих га није посетио од 11. јуна 2012. године!
Уз непрестано отварање нових судских процеса и изрицањем затворских казни типичних за време једноумља, те, према последњој анализи проф. Мирјане Најчевске, и бесправним стављањем на руке лисица и грађанима који припадају Православној Охридској Архиепископији, пред очима истинољубиве домаће и међународне јавности, власти у Р. Македонији спроводе државни погром, на верској основи, против припадника једне канонске и свеправославно признате Цркве.
Извор: ПОА



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.