Молитвено стајање у Москви за српски народ

Молитвено стајање у знак подршке српском народу одржано је у среду у Москви, преноси агенција Интерфакс-Религија.

04.07.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Молитвено стајање у Москви за српски народМолитвено стајање у знак подршке српском народу одржано је у среду у Москви, преноси агенција Интерфакс-Религија.
Верници су се помолили Богородици и одржали минут ћутања у знак сећања на погинуле у ратовима на свим горућим тачкама планете: у Авганистану, Придњестровљу, Осетији, Чеченији, Србији и Сирији – на све који су погинули за веру и отаџбину.
Затим су деца читала писма вршњака из енклава на Косову са новим доказима о геноциду Албанаца над Србима.
Пуштале су се српске песме у извођењу српско-руског ансамбла. Организатори стајања су представници православног српско-руског пријатељства Братство и друштвеног покрета „Света Русија”.
„Срби су много већи Руси него што смо ви и ја. Они више воле Русију од нас, моле се за њу и обожавају нашу земљу. Они су први прославили светог цара Николаја ИИ. Срби су канонизовали мученика Јевгенија Родионова. За њих, који живе у стању непрестаног рата и исповедања вере, његов хришћански подвиг је очигледан и не изазива никакве сумње”, изјавио је лидер „Свете Русије” Иван Отраковски.
Молитвено стајање је увод у отварање руског православног центра на Косову и Метохији, као и за српско-руску литију у част 900. годишњице династије Немањића заказану за септембар 2013. године.
Немањићи су владали у средњевековној Србији од 1170. до 1371. Родоначелником династије сматра се Стефан И Немања који је поставио темеље државног јединства Србије.
Литија треба да прође кроз Косово, Метохију и енклаве .
Учесници молитвеног стајања у Москви донели су одлуку се у Србију пошаљу часни крст и копија иконе Свете Тројице Андреја Рубљова као симбол јединства два једноверна братска народа.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.