Насиље неће донети добро Украјини

У овом тренутку Украјина је изложена манипулацијама и спољним утицајима. Побуне, насиље и нереди срачунати су на дестабилизацију земље свакако иду у прилог онима који би да из тога извуку корист за себе. Гнев је веома лош и представља велику опасност за будућност сваке земље.

05.12.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Насиље неће донети добро УкрајиниНереди, насиље и покушаји да се утиче на одлуке власти радикалним акцијама, а не путем провере стварне воље народа, никад нису доводили до хармоничног развоја друштва, о томе сведочи цела историја ХХ века - оценио је поводом превирања у Украјини руководилац Одсека Московске патријаршије за односе државе и Цркве протојереј Всеволод Чапљин.
„Цела историја ХХ века показује да улични немири, револуције и слични покушаји да се промени воља народа, не кроз проверу на изборима, већ радикалним акцијама, никад нису учинили друштво срећним, мирним и хармоничним“ - истакао је Чапљин.
Он је додао да су све револуције у ХХ веку донеле народима с истока Европе само страдања, па би друштво „требало озбиљно да се замисли како да изгради живот на начин да на државне одлуке, композицију власти и њене одлуке утиче права воља народа, а не манипулације, радикали и спољни утицај“.
Протојереј Чапљин је нагласио да је гнев увек лош и да је непријатељство, тим пре оно које се претвара у нелегитимну примену силе, опасно за будућност сваког друштва.
„Лично сматрам да је у овом тренутку очигледно која страна је прва применила нелегитимно насиље, између осталог, према објектима и органима власти. Невероватно је да су у тој маси били људи у мантијама - не знам чије цркве, канонске или неканонске“ - рекао је Чапљин, нагласивши да је то његово лично мишљење.
Извор: факти.орг



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.