Наставља се прогон свештенства у Црној Гори

Министарство унутрашњих послова Црне Горе још једном је ударило православно свештенство у Црној Гори, газећи основна људска и вјерска права. Послије пароха паштровићког јСинише Смиљића, седморице свештеника из Пљеваља и пароха подгоричког, протојереја ставрофора Велибора Џомића, мета насиља овог министарства постао је и свештеник Александар Папић, парох подско-сасовићки у Херцег Новом, заједно са целом својом породицом.

12.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Наставља се прогон свештенства у Црној ГориМинистарство унутрашњих послова Црне Горе још једном је ударило православно свештенство у Црној Гори, газећи основна људска и вјерска права. Послије пароха паштровићког јСинише Смиљића, седморице свештеника из Пљеваља и пароха подгоричког, протојереја ставрофора Велибора Џомића, мета насиља овог министарства постао је и свештеник Александар Папић, парох подско-сасовићки у Херцег Новом, заједно са целом својом породицом.
Оцу Александру Папићу је, решењем МУП-а, под пријетњом насилног депортовања, наложено да 11. јуна 2013. до поноћи напусти територију Црне Горе са забраном уласка у наредних шест месеци, због тога што његово присуство у Црној Гори, наводно, представља опасност по безбедност државе. Отац Александар Папић, важи у херцегновском крају за веома угледног човека и то је, очигледно, главни разлог његовог прогона, јер све што је у Црној Гори добро и „честито и миломе Богу приступачно“ данас је, самим тим, осуђено да буде клеветано и гоњено.
Свештенство Митрополије црногорско-приморске све чини како би се одустало од даље злоупотребе власти и овлашћења и повуку политички острашћене одлуке, дајучи подршку Правном савету Митрополије у његовој ријешености да, као и досада, искористи све законом дозвољене могућности да се овај нови чин полицијског насиља према свештенству Митрополије обеснажи и да се његове последице отклоне.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.