На удару брак и породица

У нашем трагичном времену ништа није тако угрожено као брак и породица. И једно и друго чини нам се да се плански руше на више начина, а посебно форсирањем такозваних геј парада и њима сличних.

25.09.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

На удару брак и породицаУ нашем трагичном времену ништа није тако угрожено као брак и породица. И једно и друго чини нам се да се плански руше на више начина, а посебно форсирањем такозваних геј парада и њима сличних. Нашем народу поред других невоља као да недостаје само ова пошаст па да нестанемо засвагда са лица земље – рекао је патријарх Иринеј.
- Породица је основна ћелија друштва и народа. Здрава породица је основ за здраво друштво, здрав народ, здраву просвету и здраву културу. Она је храм Божији у малом, а чини и место истинске слободе и основну школу свих правих, истинских, моралних и духовних вредности за које смо позвани да се свом снагом боримо.
Патријарх српски Иринеј поручио је, обраћајући се верном народу на светој Литуригји у Сремској Митровици, да је време да се овим важним проблемима позабаве и Црква и држава и да се нешто учини у корист живота у циљу подстицаја наталитета и обнове народа Србије у моралном и духовном погледу.
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.