“Ноћни вукови” код патријарха Иринеја

Патријарх српски Иринеј примио је чланове руског мотоциклистичког клуба “Ноћни вукови”. Хуманитарни рад “Ноћних вукова” разбија уобичајену представу о бајкерима, а много пута помогли су српском народу на Косову и Метохији.

20.03.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

“Ноћни вукови” код патријарха ИринејаПоглавар Српске православне црква патријарх Иринеј примио је чланове руског мотоциклистичког клуба “Ноћни вукови”, најмасовнијег мото-клуба на свету, чији хуманитарни рад разбија уобичајену представу о бајкерима, саопштила је Информативна служба СПЦ.
“Ноћни вукови” пропагирају здрав живот, неговање православних традиција, активни су у помоћи деци без родитеља и у борби против наркоманије, наводи се у саопштењу и додаје да је делегацију, која је у Патријаршији била крајем прошле седмице, предводио др Александар Залдастанов.
Братска љубав “Ноћних вукова” према српском народу на Косову и Метохији небројено пута је доказана на бајкерским манифестацијама широм Русије, као и бројним медијским наступима Залдастанова, наводи СПЦ.
У свету постоји 60 подружница “Ноћних вукова”, од Сахалина на Истоку до Розенбурга на Западу и од Хелсинкија на северу до Скопља на југу.
Сваке године “Вукови” организују (интер)националне бајкерске сусрете.
Претпрошлог лета окупили су се у Севастопољу, а колону је предводио, додуше само у финалу, почасни члан “Вукова” Владимир Владимирович Путин.
Извор: РТС



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.