Обновиле се изгорјеле иконе

КИЈЕВ, 20. септембра – Необична појава се десила у селу Рашивка Полтавске области у Украјини: ликови Христа и светог Николе појавили су се на дасци након што су их са згаришта пренијели у кућу.

26.09.2011. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Обновиле се изгорјеле иконеКИЈЕВ, 20. септембра – Необична појава се десила у селу Рашивка Полтавске области у Украјини: ликови Христа и светог Николе појавили су се на дасци након што су их са згаришта пренијели у кућу.
„Прије рата наша фарма је припадала свештенику. Прије пет година амбар је изгорио и када смо почели да претурамо по згаришту, нашли смо двије мале дашчице, димензија 10 са 15 цм. Веома смо се изненадили како нијесу изгорјеле. Узели смо их“, казала је 85-годишња Марија Нефортуна.
Сада мјештани долазе код ње кући, као у цркву да се поклоне иконама, пише часопис Комсомолска правда.
На даскама се у почетку ништа није видјело, биле су жуте и задимљене.
Оставили су их у љетњу кухињу и заборавили на њих, док их дјеца нијесу нашла.
„Кад сам узео једну даску, запањио сам се, на њој је било видно лице светитеља. Однио сам је у цркву, освештао и поставио у кућу, поред породичних фотографија. Више није било сумње да је у питању била икона. Након неколико мјесеци на њој су се јасно распознавали лице, руке светог Николе, чак дјелови одежде, при чему су се неки детаљи појављивали буквално за недјељу дана“, казао је Буханенко, Маријин син.
Настојатељ цркве у Рашивки, отац Богдан је казао да се „пројављивање тих икона“ дешавало пред његовим очима.
„Добро памтим како је неразговјетан био свети Никола, када смо освештали ту даску и како је сада јасан. Већ сија! Нема сумње да се десило чудо. Избрисати или опрати старе иконе није могуће. Не може са са њима експериментисати. Све је Божја воља. Важну улогу игра атмосфера у дому и вјера људи који тамо живе“, убијеђен је он.
Извор: хттп://светигора.wордпресс.цом/2011/09/22/обновиле-се-изгорјеле-иконе/



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.