Ослобођен хришћански град

Сиријска војска ослободила је јуче хришћански град Садад, северно од Дамаска, јавила је ТВ станица "Ал-Мајадин", извештавајући да је поподне уништено "последње упориште терориста" у источном делу тог места које се налази уз стратешки пут Дамаск-Хомс.

28.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Ослобођен хришћански градСиријска војска ослободила је јуче хришћански град Садад, северно од Дамаска, јавила је ТВ станица "Ал-Мајадин", извештавајући да је поподне уништено "последње упориште терориста" у источном делу тог места које се налази уз стратешки пут Дамаск-Хомс.
Сиријски официр који је командовао операцијом рекао је да су екстремисти отварали ватру из цркве Светог Теодора, која припада сиријској православној зајединици, пренео је Итар-Тас.
- Потпуно су уништени бандити који су се тамо утврдили. Војници су потом очистили трг Ел-Бурџ - рекао је тај официр.
Према извештају ТВ "Ал-Мајадин", војска контролише све путеве од планинске области Каламун где је и даље упориште оружаних група, према каменој пустињи на југу и југоистоку од Хомса.
Америчка агенција наводи да су побуњеници највероватније изабрали Садад због стратешке позиције близу главног аутопута северно од Дамаска, али да су "екстремисти међу побуњеницима непријатељски расположени према сиријској хришћанској мањини, која већином подржава председника Башара ел-Асада у конфликту.
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.