Патријарх Иринеј: Србији недостају цар или краљ

Србији недостају цар или краљ, односно неки облик парламентарне монархије у којој би краљ био ујединитељ народа”, рекао је патријарх новинарима. Он је истакао да је Србија све постигла с краљем и да би парламентарна монархија за Србију била корисна.

24.01.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Патријарх Иринеј: Србији недостају цар или краљ“Србији недостају цар или краљ, односно неки облик парламентарне монархије у којој би краљ био ујединитељ народа”, рекао је патријарх новинарима, пошто је у цркви Светог Андреја Првозваног у дворском комплексу на Дедињу служио литургију поводом преноса посмртних остатака краља Петра Другог Карађорђевића у Србију из САД. Он је истакао да је Србија све постигла с краљем и да би парламентарна монархија за Србију била корисна.
Патријарх је навео да је пренос посмртних остатака краља Петра Другог Карађорђевића велики догађај у који пре 10 година нико није веровао. “Пре 10 година нико није веровао да ће се краљ Петар, коме су одузета сва права, свечано вратити у своју земљу. Ово је резултат исправљеног стања и гледања, јер држава Србија званично дочекује краља”, рекао је Иринеј (…)
Извор:прессонлине.рс
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.