Патријарх Кирил: Чавез је био један од најснажнијих политичких лидера нашег доба

Патријарх московски и све Русије Кирил упутио је изразе саучешћа поводом упокојења предсједника Уга Чавеза.

09.03.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Патријарх Кирил: Чавез је био један од најснажнијих политичких лидера нашег добаПатријарх московски и све Русије Кирил упутио је изразе саучешћа поводом упокојења предсједника Уга Чавеза.
„Покојни је био један од најснажнијих политичких лидера нашег доба, искрени патриота своје земље, који је уложио велики труд на побољшању услова живота венецуеланског народа. Господин Чавез је био надалеко познат у свјетској заједници по свом независном ставу и принципијелности“, каже се у поруци Његове Светости упућене Николасу Мадуру, вршиоцу дужности предсједника Републике Венецуеле.
Патријарх се подсјетио топлог сусрета са Чавезом, током своје посјете Венецуели 2008, као Митрополита смољенског и калињградског и предсједника Одјељења за спољне црквене везе Московске патријаршије.
„Током разговора, мој саговорник се показао као државник снажне воље, који придаје велики значај развоју духовних веза међу народима“, наводи се у телеграму.
Покојни предсједник је, током сусрета са Митрополитом Кирилом у октобру 2008, понудио своју помоћ изградњи руске православне цркве.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.