Патријарх није цела Црква

Епископ умировљени захумско-херцеговачки Атанасије (Јевтић) оспорио је право патријарху српском Иринеју да у име целе СПЦ позива Србе да учествују на локалним косовским изборима, које 3. новембра организује Приштина.

16.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Патријарх није цела ЦркваЕпископ умировљени захумско-херцеговачки Атанасије (Јевтић) оспорио је право патријарху српском Иринеју да у име целе СПЦ позива Србе да учествују на локалним косовским изборима, које 3. новембра организује Приштина.
„Црква нити је консултована, нити је саборски разговарано и договарано о овом питању - тако да то није став Цркве, макар га тако назвао патријарх“, наводи се, између осталог, у изјави владике Атанасија.
Привремена скупштина АП КиМ, која заговара бојкот општинских косовских избора, како је за Данас потврдио њен председник Славко Стефановић, не одустаје од захтева за пријем код поглавара СПЦ, без обзира на патријархов став.
Стефановић каже да је „тај састанак неопходан, јер Црква треба да буде уз свој народ“. Скупштина је прошле недеље патријарху Иринеју упутила писмо у коме га упозорава да спровођење локалних косовских избора значи гашење институције државе Србије и признавање уставно-правног поретка самопроглашене косовске државе.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.