Почиње трећи фестивал "Музички едикт"

На Међународном фестивалу духовне музике "Музички едикт", који ће у Нишу бити одржан од 23. до 26. јуна, осим домаћих учествоваће хорови из Египта, Кине, Белорусије, Израела и Пољске са укупно 800 извођача.

21.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Почиње трећи фестивал "Музички едикт"На Међународном фестивалу духовне музике "Музички едикт", који ће у Нишу бити одржан од 23. до 26. јуна, осим домаћих учествоваће хорови из Египта, Кине, Белорусије, Израела и Пољске са укупно 800 извођача.
На свечаном отварању у сали Светосавског дома у порти Саборне цркве у недељу 23. јуна представиће се два најстарија српска хора - Прво београдско певачко друштво и Црквено-певачка дружина "Бранко".
У понедељак, 24. јуна, наступиће Инклузивни хор "Исон" из Новог Сада, Црквени хор "Свети кнез Лазар" из Крушевца, коптски хор "Давид Енсембле" из Египта и "Цхинесе Цхристиан Цоунцил" из Шангаја.
У уторак, 25. јуна, представиће се Црквени хор "Св. Прокопије" из Прокупља, Вокална група "Либеро" из Лесковца, Црквени хор "Свети Јован Крститељ" из Бачке Паланке и "Ади Цхоир" из Јерусалима.
Наредног дана наступиће Црквени хор "Бранко" из Лесковца, хор ОШ "Ратко Вукићевић" из Ниша, хор СКЦ-а из Ниша и Хор свештенослужитеља епархије Варшавско-Бјелске из Пољске.
Последњег дана фестивала, 27. јуна, представиће се Црквени хор "Св. Никола" из Алексинца, Хор свештенослужитеља епархије Гродно из Белорусије и Дечји хор "Бранко" из Ниша.
Нишка Црквено-певачка дружина "Бранко" ће 20. јуна промовисати "Музички едикт" у Београду поклон концертом поред цркве Ружица на Калемегдану.
Овај фестивал се одржава бијенално од 2009. године, као припрема прославе 1.700 година од доношења Миланског едикта.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.