Представљен зборник ‘’Културно наслеђе КиМ’’

У организацији Српског културног клуба јуче је у галерији „Зрно“ у Новом Саду одржан округли сто и промоција зборника „Културно наслеђе Косова и Метохије“.

17.12.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Представљен зборник ‘’Културно наслеђе КиМ’’У организацији Српског културног клуба јуче је у галерији „Зрно“ у Новом Саду одржан округли сто и промоција зборника „Културно наслеђе Косова и Метохије“.
Зборник је штампан у два тома и обухвата девет области културног наслеђа КиМ и садржи радове десеторице угледних стручњака из земље и иностранства.
Учеснике Округлог стола је поздравила чланица Градског већа задужена за културу, Миланка Бркић, а раду овог скупа учествовали су директор Музеја у Приштини (са измештењем у Београду) историчар Бранко Јовић, Рада Стијовић са Института за српски језик Српске академије наука и уметности, Борис Братина, професор Филозофског факултета у Косовској Митровици, Леонас Толваишис, угледни предавач на неколико универзитета (Сингидунум, Витаутас Магнус и Каунас у Литванији и Универзитет у Болоњи), Мирко Крлић, заменик председника Канцеларије владе Србије за КиМ и Зоран Колунџија, директор издавачке куће „Прометеј“.
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.