Премијера с поводом

Продукција „Пријатељ Божији“ обележиће 22. април интернет премијером свог најновијег филма „Иродови синови“. На овај дан 1945. године око 1200 заточеника логора Јасеновац одлучило се на покушај пробоја и самоослобођење, а само 107 их је преживело.

20.04.2016. Аутор:: Пријатељ Божији 2

У знак поштовања и пијетета према свим жртвама геноцида учињеног у Независној Држави Хрватској, Продукција “Пријатељ Божији” снимила  је филм “Иродови синови” који није само фактографско сведочанство злочина.

Његов главни садржај је анализа историјских, политичких, духовних, психолошких корена, узрока, мотива и повода који су довели до најбруталнијег обрачуна са српским народом. Посебна пажња посвећена је страдању деце, а оно, у својим библијским димензијама, представља догађај без преседана у читавој историји човечанства. О овоме најречитије сведочи постојање посебних логора за уништење деце.

Истовремено, филм разобличава све оне факторе који су деценијама после Другог светског рата вештим маневрима, политичким ембаргом, фалсификовањем историјских чињеница, али и немаром, незаинтересованошћу политичке, културне, и научне елите, скривали истину о геноциду над српским народом.

Документарни филм „Иродови синови“ снимљен је са циљем да допринесе бољем разумевању страдања српског народа у току Другог светског рата и, с тим у вези, успостављања правилнијег односа, како према мученичким жртвама кроз развијање и неговање културе сећања и њиховог литургијског прослављања, те, одсуства злопамћења и потребе за осветом.



Komentari (2)

22.04.2016.

Nikola

Бог вас благословио и наградио за труд. "Нема ништа тајно што неће бити јавно, ни сакривено што се неће дознати и на видело изићи."
(Јеванђеље по Луки 8,17.)

Коментариши

25.04.2016.

Реља

Срби смо по рођењу, али и по избору наших родитеља, јер немали је број наше пале браће, који су сада потомци преименовани и одрођени.
Истина о Јасеновцу је нужна, о логору у којем је убијено милион наших људи, стотине хиљада дјеце покатоличено и васпитано као усташе.
Слава им и вјечни помен.

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.