Ракетиран православни манастир

Древни хришћански градић Сајданаја и манстир Херувима који се налази на око 35 километара од сиријске престонице Дамаска поново је постао објекат напада наоружаних групација такозване «опозиције» - између осталог «Сиријске ослободилачке војске» и њених савезника.

26.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Ракетиран православни манастир Древни хришћански градић Сајданаја и манастир Херувима који се налази на око 35 километара од сиријске престонице Дамаска поново је постао објекат напада наоружаних групација такозване «опозиције» - између осталог «Сиријске ослободилачке војске» и њених савезника.
Терористи «Сиријске ослободилачке војске» су 21. новембра започели масовни напад на насеље у чијем предграђу се налази православни манастир Херувима.
У активном ракетирању оштећени су недавно подигнута статуа Господа нашег Исуса Христа и манастир, а удар пројектила је изазвао пожар. Засад нема информација о жртвама.
По изјавама «опозиционара» узрок за напад је представљало то што се у граду налазе владине снаге које отварају ватру по околним селима која су запосели радикали.
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.