Сајбер центар за децу у цркви!

Уз огромно залагање и упорност протојереј Владимир Димитрић из црквене општине Мачвански Метковић направио први едукативни центар у цркви. Отац Влада, како га деца из села од миља зову, сан многобројне деце претворио је у јаву.

05.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Сајбер центар за децу у цркви!Уз огромно залагање и упорност протојереј Владимир Димитрић из црквене општине Мачвански Метковић направио први едукативни центар у цркви. Отац Влада, како га деца из села од миља зову, сан многобројне деце претворио је у јаву.
Центар са 10 нових компјутера, библиотеком и биоскопом за децу освештао је шабачки епископ Лаврентије са архијерејским намесником Мирославом Јаковљевићем, а свечаности су присуствовали и државни секретар за спорт и омладину Ненад Боровчанин, директор Центра за верска питања Милета Радојевић и бројни привредници који су помогли да се центар заврши.
- Деца из села углавном немају ни најосновније ствари, а камоли компјутере. Због тога сам одлучио да изнад свог дома направим место где ће они моћи да долазе и да користе рачунаре, те да се и на тај начин образују. Реалност је да онај ко нема ту врсту образовања не може да прати корак са савременим светом, а деца из села, моја деца, заслужила су да свет, кроз интернет, доведем до њих. Да им га учиним доступним. Јер, то су малишани који не само да су скромни већ и изузето пожртвовани - наводи протојереј Влада.
Он додаје да би му срце било испуњено када би његов пројекат заживео и у осталим црквеним општинама и када би празне парохијске сале напунили дечјим осмехом.
- Било је потребно изузетно много ентузијазма, али и упорности, понекад тврдоглавости да се овај центар заврши. Наилазили смо и на одушевљење, али и противљења, одбијања. Све је то сад ствар прошлости јер је наш циљ, а то је да деца напокон добију своје место, остварен. За то морам да захвалим и епископу шабачком Лаврентију, који је препознао значај овакве институције, али и људима из Министарства за спорт, као и великом броју привредника који су омогућили да сан преточим у јаву - наводи протојереј Влада.
Извор: ало.рс
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.