Свеправославна вечерња у Лондону

24. марта у Недјељу православља у Лондону је служена традиционална свеправославна вечерења. Црквене пјесме пјеване су на грчком, арапском, црквено-словенском, грузијском, румунском и енглеском језику, пише сајт Сурошке епархије.

27.03.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Свеправославна вечерња у Лондону24. марта у Недјељу православља у Лондону је служена традиционална свеправославна вечерења. Црквене пјесме пјеване су на грчком, арапском, црквено-словенском, грузијском, румунском и енглеском језику, пише сајт Сурошке епархије.
У складу са установљеним редом, ове године вечерња је служена у храму Софије Премудрости Божије (Константинопољска патријаршија). У богослужењу су учествовали Архиепископ фиатирски Григорије (Константинопољска патријаршија), Архиепископ сурошки Јелисеј (Московска патријаршија), Епископ скандинавски и великобритански Доситеј (Српска патријаршија), Архиепископ керченски Анатолије, викар Сурошке епархије (Московска патријаршија), Епископ тропејски Атанасије, викар Фиатирске архиепископије (Константинопољска патријаршија). На богослужењу су се молили клирици Константинопољске, Антиохијске, Руске, Грузијске, Српске, Румунске и Бугарске православне цркве.
Бесједио је протојереј Григорије Халам, представник Антиохијске православне цркве за Велику Британију и Ирску.
Након богослужења уприличено је гостопримство на традиционалан грчки начин. Сви присутни сабрали су се за посном трпезом.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.