Свештеник дели дарове дијаспоре

Старешина ротердамске парохије Западноевропске епархије СПЦ и архијерејски намесник за Холандију протојереј-ставрофор Војо Билбија, познат и као "старешина хашке парохије" зато што је једини свештеник српске цркве који посећује све притворене Србе у Хашком трибуналу, ове године обележава и леп јубилеј - 20 година хуманитарног рада.

26.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Свештеник дели дарове дијаспоре Старешина ротердамске парохије Западноевропске епархије СПЦ и архијерејски намесник за Холандију протојереј-ставрофор Војо Билбија, познат и као "старешина хашке парохије" зато што је једини свештеник српске цркве који посећује све притворене Србе у Хашком трибуналу, ове године обележава и леп јубилеј - 20 година хуманитарног рада.
Наиме, овај свештеник сваки слободан тренутак користи како би помогао свој народ у Босни и Србији, па је тако и пре неколико дана посетио дописништво "Вести" у Београду, пошто је испоручио два шлепера помоћи старима у Пироту и на Старој планини, а затим и манастиру Света Петка код Параћина у коме је збринуто око 100 хендикепираних жена свих старосних доби.
- Негде баш у ово време, те далеке 1993. године, повео сам први конвој хуманитарне помоћи из Холандије ка Соколцу. Сећам се да смо стигли у ово место док су око нас зујали куршуми, али смо ипак испунили задатак и помогли свој народ. Тако, ево, већ 20 година - вели скромно овај свештеник, који је пре само неколико дана обишао Рсовце, Брлог, Дојкинце и Јеловицу - некада велика села на Старој планини у којима сада живе махом стари и болесни.
(вести-онлине.цом)



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.