Свештенство Митрополије црногорско приморске на свеноћном бденију у Петербургу

9. марта 2013. године уочи Недјеље Страшног суда, свеноћно бденије у академском храму Апостола и јеванђелисте Јована Богослова је служио ректор Санктпетербуршке духовне академије Епископ гатчински Амвросије.

11.03.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Свештенство Митрополије црногорско приморске на свеноћном бденију у Петербургу9. марта 2013. године уочи Недјеље Страшног суда, свеноћно бденије у академском храму Апостола и јеванђелисте Јована Богослова је служио ректор Санктпетербуршке духовне академије Епископ гатчински Амвросије. Архијереју су саслуживали: протосинђел Методије (Остојић), протојереј Обрен Јовановић, свештеник Анђелко Боричић, као и клир академског храма.
Након богослужења ректор Академије упутио је гостима из Црне Горе ријечи добродошлице. Протојереј Обрен Јовановић захвалио се Епископу Амвросију на позиву да српско свештенство посјети Духовну академију и учествује у заједничком богослужењу. Истакавши љепоту и торжество богослужења у академском храму, отац Обрен је навео српску пословицу: „Ако хоћете да видите како изгледа лице једног народа, онда погледајте како се тај народ моли“. Гост из Црне Горе је казао да предивну богослужбену традицију Руске православне цркве поштују и цијене у Српској цркви, чији су многи представници своје духовно васпитање и образовање добили у Духовној академији „Сјеверене руске престонице“.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.