Сирија: Минирана древна православна црква

Митрополит Грегоријос Трећи рекао је данас да су пронађене бомбе скривене у древној Саборној цркви Константина и Јелене у сиријском граду Јабруду, који је под контролом побуњеника.

17.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Сирија: Минирана древна православна цркваМитрополит Грегоријос Трећи рекао је данас да су пронађене бомбе скривене у древној Саборној цркви Константина и Јелене у сиријском граду Јабруду, који је под контролом побуњеника.
Према његовим речима, бомбе су постављене у исповедаоницу у једној од најстаријих цркава на свету у Јабруду, граду који је је био проглашен једним од последњих центара верске толеранције.
Током посете Лондону са циљем да укаже на прогон хришћана у сиријском грађанском рату, митрополит Грегориос Трећи је истакао да су две експлозивне направе пронађене у Саборној цркви Константина и Јелене.
Црква се налази у граду у којем су хришћани и сунити до сада успевали да се одупру напорима групација повезаних са Ал Каидом да изазову јаз између њих.
Британски дневник "Дејли телеграф" је раније писао да је локални градски савет покушавао да што даље од града држи стране џихадисте, локалне мафијашке организације, али и владине снаге.
(вести-онлине.цом)
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.