Сиријска опозиција нема информација о киднапованим архијерејима

Лидер сиријске опозиционе коалиције се дистанцирао од пређашњих изјава да је обавјештен о локацији и здравственом стању двојице сиријских архијереја киднапованих 22. априла.

27.05.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Сиријска опозиција нема информација о киднапованим архијерејимаЛидер сиријске опозиционе коалиције се дистанцирао од пређашњих изјава да је обавјештен о локацији и здравственом стању двојице сиријских архијереја киднапованих 22. априла.
Џорџ Сабра, предсједник Сиријске националне коалиције, казао је 21. маја да нема информација о локацији епископа или идентитету отмичара. Ово је супротно изјави коју је Сабра дао 7. маја у разговору са блискоисточним лидерима у Бејруту.
Православни Митрополит Алепа Павле Јазиги и сиро-јаковитски Митрополит Алепа Јохана Ибрахим, киднаповани су у повратку са турске границе, гдје су покушавали да обезвбједе ослобађање двојице свештеника киднапованих у фебруару. Овом приликом убијен је Фаталах Кабуд, ђакон Сиро-јаковитске цркве који је био у њиховој пратњи.
Осим првобитних нетачних информација о ослобађању архијереја, није било никаквих информација све до 8. маја, када је у телефонском разговору са Амином Џемајелом, лидером либанске хришћанске партије Фаланга, Сабра пружио увјерење да су епископи „доброг здравља“ и да их „мала група побуњеника држи у граду Бшактин, 20 километара сјеверозападно од Алепа“.
Међутим, када га је 21. маја контактирао Врлд воч монитор (Wорлд Wатцх Монитор), Сабра је дао не тако прецизан одговор, рекавши да не зна тачно мјесто на коме се архијереји налазе, као и да коалиција није сигурна ко стоји иза отмице.
„Имамо различите информације“, казао је он, „морамо да провјеримо. Имамо информацију да су у Алепу. Не можемо рећи да ли је то тачно, морамо да провјеримо“.
Сабра, који је и сам хришћанин, инсистирао је на томе да нема доказа да су сиријски хришћани под притиском због своје вјере, упркос свједочанствима бројних хришћана из Сирије и оних који су избјегли у Турску, Либан и Јордан.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.