Сиријски терористи заробили монахиње

Наоружани екстремисти су заробили као таоца настојатељицу манастира свете равноапостолне Текле у граду Малули, мати Пелагију (Сајаф), преноси ИТАР-ТАС.

03.12.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Сиријски терористи заробили монахиње Наоружани екстремисти су заробили као таоца настојатељицу манастира свете равноапостолне Текле у граду Малули, мати Пелагију (Сајаф), преноси ИТАР-ТАС.
Како преноси информативна агенција Сана, терористи су упали у женску обитељ и направили су погром у њој. Заједно с игуманијом Пелагијом ухваћено је неколико монахиња. Асиа Неwс у међувремену саопштава да је Антиохијска Патријаршија потврдила информацију о томе да је киднаповано 12 монахиња.
Циљ киднаповања је непознат – терористи нису истакли никакве захтеве.
У суботу су се у овом делу града одвијале борбе између сиријске војске и групације најамника. У саопштењу војне команде се каже да су «војници који су притекли у помоћ борцима народне самоодбране истерали терористе из града».
Међутим, сад је Сиријска национална опсерваторија за људска права потврдила да су после пет дана борби побуњеници, укључујући и терористе «Ан-Нусре» запосели град.
Такође је саопштено да је хришћанско становништво Малуле – око 3000 људи до тада напустило град прешавши или у Баб Тума, хришћански квартал у Дамаску, или у Либан. У Малули су остали само муслимани и 40 монахиња, које воде бригу о деци – сирочадима из свог дечјег дома.
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.