Сиријски хришћани траже руско држављанство

Око 50 хиљада сиријских хришћана – лекара, инжењера, адвоката, предузетника из Каламун у провинцији Дамаск, где се налазе светски познате хришћанске светиње, изразили су намеру да се обрате руском Министарству иностраних послова ради добијања руског држављанства, преноси радио станица „Глас Русије”.

17.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Сиријски хришћани траже руско држављанствоОко 50 хиљада сиријских хришћана – лекара, инжењера, адвоката, предузетника из Каламун у провинцији Дамаск, где се налазе светски познате хришћанске светиње, изразили су намеру  да се обрате руском Министарству иностраних послова ради добијања руског држављанства, преноси радио станица „Глас Русије”.
„Ми, хришћани из Каламуна, који живио у насељеним местима Саејднаја, Мара Саејднаја, Малула и Маруна, први пут од Рођења Христовог налазимо се у опасности прогона са своје земље. Бирамо смрт пре него логоре за избеглице. Зато ћемо бранити нашу Отаџбину, част и веру и нећемо напустити земљу по којој је ходао Христос. Хришћани Каламуна сматрају да је циљ терориста које подржава Запад да избришу наше исконско присуство на овим просторима, и то најодвратнијим методима, укључујући зверска убиства обичних људи” — наводи се у писму послатом Министарству иностраних послова РФ дипломатским каналима.
У њему се наводи да, с обзиром на то да сиријско законодавство омогућава стицање двојног држављанства, да је њихов избор „добијање руског држављанства, уколико је то могуће”.
„Држављанство Русије било би част за сваког сиријског хришћанина које то желе. Били бисмо под заштитом Русије у случају опасности од физичког уништења од стране терориста. Од приближно 50 хиљада људи – лекара, инжењера, адвоката, предузетника — који су спремни да потпишу ово писмо, нико не жели да остави свој дом. Имамо све што нам треба, не тражимо новац. Наше обраћање не значи да сумњамо у сиријску армију или владу. Ипак, страши нас завера Запада и фанатика задојених мржњом, који воде жесток рат против наше земље. Оно што се десило у Малули је било наук за нас — наводи се у писму.
Сиријски хришћани истичу да Русију виде као моћан фактор мира и стабилности у целом свету.
„Москва држи тврду линију у одбрани Сирије, њеног народа и територијалне целовитости. Ми осећамо и снажну подршку Руске православне цркве. Током протеклих векова хришћани Истока су знали: нико не штити њихове интересе тако као Русија. У тренуцима искушења, Русија је увек била с нама – економски, политички, хуманитарно и у другим аспектима” — наводи се у писму Сиријаца.
Извор:факти.орг/
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.