Срби, не гласајте

Митрополит црногорско-приморски Српске Амфилохије позвао је Србе на Косову и Метохију да не изађу у недељу на тамошње локалне изборе јер би "свако гласање значило прихватање насиља и насилно отимање од Србије дела њене територије".

29.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Срби, не гласајтеМитрополит црногорско-приморски Амфилохије позвао је Србе на Косову и Метохију да не изађу у недељу на тамошње локалне изборе јер би "свако гласање значило прихватање насиља и насилно отимање од Србије дела њене територије".
Амфилохије је поручио да "нико на свету не би гласао за прихватање насиља одузимања држване територије државе која је с том територијом призната као чланица Уједињених нација ", пренела је Информативна агенција Митрополије Црногорско-приморске.
"И по резолуцији 1244 Савета безбедности УН Србија је у УН с Косовом и Метохијом, као неотуђивим делом њене територије. Према томе, свако гласање (на косовским изборима) би значило насиље и насилно отимање од Србије њеног неодузимљивога дела који је срце свеукупне њене историје и њеног бића", навео је Амфилохије.
"Према томе се управљајте", поручио је митрополит СПЦ Србима на Косову.
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.