Срби опет беже са Косова

Патријарх Српске православне цркве Иринеј изјавио је у данас у Сремским Карловцима да се историја понавља и да Срби и сад, као и пре 300 година, беже са Косова "од беде и невоље".

03.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Срби опет беже са КосоваСРЕМСКИ КАРЛОВЦИ, 3. новембра 2013. (Бета) - Патријарх Српске православне цркве Иринеј изјавио је у недељу у Сремским Карловцима да се историја понавља и да Срби и данас, као и пре 300 година, беже са Косова "од беде и невоље".
"Историја се понавља, и данас Срби беже са Косова и Метохије, од беде и невоље. Као и пре 300 година, када су их беда и невоља натерале да напусте своје светиње и своје домове", рекао је Иринеј током литургије у Саборној цркви у Сремским Карловцима, поводом три века карловачке митрополије.
Додао је да су Срби и пре три века са Косова бежали као и данас, са надом да ће се мирно вратити својим домовима, светињама и гробљима.
Завршној свечаности, измедју осталих, присуствовали су министар просвете и науке Томислав Јовановић, председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, представници покрајинске и локалних власти Новог Сада и Сремских Карловаца, као и многобројни верници.
Извор: Бета
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.