„Српски валцер” испред Храма Светог Саве

Војни оркестар Министарства одбране „Станислав Бинички”, којим је дириговао Павле Медаковић, приредио је концерт на платоу испред Храма Светог Саве на Врачару.

31.07.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

„Српски валцер” испред Храма Светог СавеВојни оркестар Министарства одбране „Станислав Бинички”, којим је дириговао Павле Медаковић, приредио је концерт на платоу испред Храма Светог Саве на Врачару.
– За нас који нисмо на годишњим одморима и принуђени смо да тропске ноћи проводимо у граду, у коме је топло као у рерни, ова музика је право освежење – каже биолог Југослава Росић, која је са супругом и децом уживала у програму. Пензионери Милунка и Петар заплесали су када је маестро Медаковић најавио „Српски валцер”. Слушајући тактове музике, држећи се за руке скакутало је неколико малишана. Кад су на ред дошле народне изворне мелодије „Ајде, Јано, кућу да продамо”, „Биљана платно белеше”, „Мила мајко шаљи ме на воду” многи посетиоци су запевали. Репертоар оркестра „Станислав Бинички” био је шаренолик – од марша, хитова евергрина, националне музике до кола, а пријао је свим генерацијама.
Концерт је одржан у оквиру програмске изложбе „Јован Дучић у дипломатији” аутора Миладина Милошевића и Душана Јончића, коју су суграђани и њихови гости могли да виде на Земунском кеју, у Народном музеју, Конаку кнегиње Љубице и многим основним школама, али и испред Храма Светог Саве.
Извор: Политика



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.