Ужасни напади на хришћане у Египту

Извештај Амнести интернешенела којим се Египат позива да спречи „дубоко узнемирујуће“ нападе против хришћана у земљи, поздравио је поглавар Англиканске Цркве Архиепископ кентерберијски Јустин Велби.

12.10.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Ужасни напади на хришћане у ЕгиптуИзвештај Амнести интернешенела којим се Египат позива да спречи „дубоко узнемирујуће“ нападе против хришћана у земљи, поздравио је поглавар Англиканске Цркве Архиепископ кентерберијски Јустин Велби.
Овај извештај описује ужасне нападе на коптске хришћане после пада председника Мурсија.
Истине ради, треба поменути и то да је у том периоду нападнуто више од две стотине хришћана, а 43 цркаве су тешко оштећене.
Архиепископ Велби је рекао да су напади на било коју заједницу за осуду, а свака држава мора да заштити своје грађане. Масовни напади на хришћанске заједнице у Египту у августу указују на потребу да се сви грађани подједнако заштите.
На другом месту Архиепископ Велби је нагласио да египатски хришћани, упркос притисцима, уз помоћ Божју, настављају да раде за добро целог друштва, чији су саставни део.
На крају, англикани и Копти су се заједно помолили за хришћане Египта, Сирије и ширег региона на Блиском истоку, истичући потребу за свакодневним подсећањем на тешке услове у којима живе хришћани ових крајева.
 



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.