Црква захтева забрану абортуса

Због чедоморства је становништво Србије сваке године мање за један град средње величине, што сведочи о дубоком моралном паду, о тешкој кризи породице и о недостатку праве вере у Бога код многих.

05.06.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Црква захтева забрану абортусаЗбог чедоморства је становништво Србије сваке године мање за један град средње величине, што сведочи о дубоком моралном паду, о тешкој кризи породице и о недостатку праве вере у Бога код многих.
Сабор Српске православне цркве саопштио је да је подржао иницијативу лекара верника да држава забрани абортус, осим у случајевима када се он обавља из медицинских разлога.
- Због чедоморства је становништво Србије сваке године мање за један град средње величине, што сведочи о дубоком моралном паду, о тешкој кризи породице и о недостатку праве вере у Бога код многих, премда се људи у нашем народу махом изјашњавају као верници и јесу верници макар у елементарном смислу те речи - пише у саопштењу са завршеног заседања Сабора СПЦ, а преноси Фонет.
Сабор је препоручио епархијама да оснивају фондове за подршку породицама с више деце.
Сабор оцењује да су хришћански народи изложени погубном утицају секуларизма, потрошачког менталитета, хедонизма, индивидуализма, псеудорелигиозности без појма о личном богу, лажног хришћанства без Христа као Богочовека и без Цркве као богочовечанске заједнице, као и разних идеологија бесмисла и безнађа.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.