"Црква" се извињава Чарлсу Дарвину!

Енглеска "црква" ће се извинити Чарлсу Дарвину за почетно одбијање његових теорија, скоро 150 година након објављивања његовог најпознатијег рада.

13.11.2013. Аутор:: Пријатељ Божији 0

"Црква" се извињава Чарлсу Дарвину!Енглеска "црква" ће се извинити Чарлсу Дарвину за почетно одбијање његових теорија, скоро 150 година након објављивања његовог најпознатијег рада.
Енглеска "црква" ће у изјави закључити да је била превише одбрамбена и исувише емоционална у одбијању Дарвинових идеја.
Овај потез, свакако, неће обрадовати делове ове "цркве" који верују у креационизам и Дарвинове идеје сматрају супротним хришћанским учењима.
Извињење, које је написао велечасни др Малком Браун, директор "цркве за мисију и јавне послове", сматра да су хришћани одбијањем Дарвинове теорије о природној селекцији, направили исте грешке које су направили сумњањем у Галилејову астрономију у 17. веку!
У изјави ће стајати: „Чарлсе Дарвину: 200 година након твог рођења, Енглеска црква ти дугује извињење због неразумевања, и због прве погрешне реакције учинили смо да те многи и дан данас не разумеју. Желимо да се вратимо старим вредностима и надамо се да ће ово поправити све што смо учинили“.



Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.