Чудо светитеља Луке

Након успешне операције дечака из Грчке у Немачкој, лекари су питали његове родитеље зашто су дошли у Немачку, када су имали тако изузетног специјалисту са собом. Родитељи су били збуњени, јер нико није дошао са њима. Међутим, на операционом листу поред потписа дечакових родитеља и потписа хирурга, последњи у низу је био потпис написан на руском: „Архиепископ Лука“.

29.01.2024. Аутор:: Пријатељ Божији 1

Архимандрит Нектарије (Антонопулос): Чудесна су дела Божија и Његових светих. Ево, управо, таквог једног дела!

Да је ову причу испричао неко други, ја не бих ризиковао да је препричавам, јер она заиста звучи толико невероватно. Али архимандрит Нектарије (Антонопулос), настојатељ Преображењског манастира у Сагмати је човек високог ауторитета и безусловне честитости. Он је написао књигу о архиепископу Луки, поставивши тако основу његовом распрострањеном поштовању у Грчкој, даровавши нашу епархију са сребрним ковчегом за светитељеве мошти, и организовавши велики број поклоничких путовања за децу у Грчкој… Данас је архимандрит Нектарије дошао у своју редовну посету у Симферопољ, и ево шта нам је испричао:

У Атини се тешко разболео један дечак. Болест је била толико тешка, да су лекари одустали од операције, предложивши његовим родитељима да се обрате једном од најбољих медицинских центара у Немачкој, који је опремљен по последњој речи технике. Они су тако и урадили.

Дечака је испратио поред родитеља и отац Нектарије. И после вишечасовне, најкомпликованије операције хирурзи су изашли и рекли:

- Не схватамо због чега сте дечака довели у наш центар, када и ви имате тако изузетног специјалисту!

- Којег специјалисту? – зачудио се отац Нектарије.

- Па тог, који нам је говорио шта да радимо, давао вредне савете, руководио операцијом. Професионалац највишег степена! Можемо да кажемо да је захваљујући њему операција прошла сјајно.

- Чудно, никакав специјалиста није био с нама, ви сте ту нешто погрешили…

- Па, мало чудно је деловао  – у лекарском мантилу каквих више нема, са седом брадом… само што је изашао из операционе сале, како га нисте приметили?...

Зачуђени отац Нектарије је замолио да му покажу операциони лист. Поред потписа дечакових родитеља стајали су потписи хирурга, који су га оперисали, а последњи у низу је био потпис, написан на руском: „Архиепископ Лука“.

Дивна су дела Твоја, Господе!

А сам додајем: одиста од дечије, непосредне вере Грка, проистиче и распрострањено поштовање светитеља Луке у благословеној Грчкој!

С.В



Komentari (1)

21.01.2015.

Mardukaj

Zadivljujuće, nek je hvala i slava Bogu Visokom.

Коментариши


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.