Грчкој прети исламска експанзија

Поштујући директиве Европске уније грчки челници су усвојили низ либералних закона, које су искористили имигранти (од којих је огромна већина муслимана) кренувши у великим бујицама у ову земљу. Имигранти су нанели колосални ударац малом бизнису, јер за разлику од грчких предузимача не плаћају било какве порезе.

14.09.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Грчкој прети исламска експанзијаПоштујући директиве Европске уније грчки челници су усвојили низ либералних закона, које су искористили имигранти (од којих је огромна већина муслимана) кренувши у великим бујицама у ову земљу. У Грчкој је знатно порастао криминал, повећале су се сива економија и корупција. Имигранти су нанели колосални ударац малом бизнису, јер за разлику од грчких предузимача не плаћају било какве порезе.
Догађаји у току последњих месеци све јасније сведоче о томе да је исламска претња по Грчку попримила реалне димензије. Муслимани деле екстремистичку литературу, подмећу пожаре и заплашују локално становништво. По проценама угледних немачких новина „Шпигел“ у центру Атине и у многим крајевима Грчке етнички Грци се већ налазе у мањини, а укупан број илегалних имиграната премашује 2 милиона 300 људи.
Дописник АгионОрос.ру детаљно говори о догађајима „врелог“ августа 2012.
17. август. Вођа пакистанске заједнице у Грчкој је на митингу, на којем су се окупиле хиљаде његових сународника, изјавио да ће ако Грци примене репресије против илегалних имиграната против њих бити започет свети рат (џихад).
Муслимани су већ више пута претили да ће почети оружано супротстављање властима у случају да ове у центру Атине не саграде џамију која може да задовољи религиозне потребе муслиманских верника
21. август. На интернету се појавио видео снимак на којем група наоружаних људи у маскама из аутоматског оружја пуца у грчку заставу. Непознати се називају албанском групом бајкера Моторрисат Албаниан Стунт. По њиховим сопственим изјавама у Грчку су упали с територије Албаније.
На видео снимку под називом “Дон’т месс wитх Албанианс” [1] (Не замерајте се Албанцима) чују се псовке и претње упућене Грцима, „чија ће територија ускоро ући у Велику Албанију“. Након пуцања у грчку заставу из аутомата „Калашњиков“ непознати су је спалили с повицима: „Грци, ускоро ћемо спалити све вас“.
Случај појаве наоружаних екстремистичких албанских групација на територији Грчке може се видети по ко зна који пут. У самој Албанији идеју стварања „Велике Албаније“ по подацима социолошких анкета подржава око 70% становништва.
22. август. Угледни информациони портал дефенценет.гр осветљава узроке катастрофалног пожара који је уништио практично све шуме на острву Хиос.
Посебну трагедију за Грке представља уништење великог дела дрвећа из породице пистаћа, од чије смоле се правила позната грчка мастика.
Мастика је искључиво грчки производ који потиче с острва Хиос. Он се не производи нигде на свету осим у Грчкој. Не само то, и у Грчкој се најпознатија мастика производи у јужном делу острва Хиос у 24 села и општине познате као “Мастицхоцхориа” – дословно – села мастике. Управо у овом крају је беснела разорна огњена стихија.
Производња мастике је упошљавала на хиљаде радника и доносила је значајне приходе грчком буџету. Њени кристали су се користили у фармацеутској и козметичкој производњи. Мастиком се побољшавао укус кондитерских производа, напитака, јела од меса и сосова, од ње су прављени жваке, ратлук, бомбоне, паста за зубе, сапун, кремови и кафа. Ова смола поседује мноштво корисних својстава.
Портал Дефенценет.гр, а затим и низ угледних грчких медија преноси да су пожар на Хиосу и у неким другим крајевима Грчке дело руку специјалних служби суседне Турске. Заиста, на месту катастрофе пронађено је на десетине експлозивних механизама и материјала који сведоче да је подметање пожара имало организован карактер и да је вршено истовремено на неколико места. Пожар је почео за време наглог јачања ветра у брдским крајевима којима ватрогасци имају отежан приступ. Ватрена стихија није погодила само пољопривреду Хиоса, већ и грчку војску, јер су шуме овог острва традиционално представљале место базирања великих војних јединица. После уништења шумских засада сад се као на длану виде позиције грчке артиљерије.
24. август. „Антирасистичка шетња“ у центру Атине завршила се немирима и сукобима с полицијом. Разјарена гомила муслимана и „антифашиста“ разгромила је продавнице, упала је на главни трг престонице и кренула према згради грчког Парламента. Јасно су се чуле пароле „Алах акбар“.
Видео снимак шетње је видело на хиљаде људи, али је ускоро био избрисан са сервера „ју-тјуб“ „због кршења правила коришћења сервера“ [2].
У међувремену, бујица имиграната се у Грчкој повећава из месеца у месец. Грчки медији преносе вести о хиљадама сиријских избеглица „које желе да нађу уточиште у нашој земљи спасавајући се од Асадовог режима“. Парадоксално, ни по свом спољашњем изгледу, ни по језику којим говоре, имигранти уопште не личе на Сиријце. То су Турци, Пакистанци, Авганистанци и становници Северне Африке.
Чињенице наведене у чланку не одражавају у потпуности димензије исламске експанзије у Грчкој, али јасно показују опасност од „косовског сценарија“ у овој малој православној земљи. Очигледно је да се промена етничког и конфесионалног састава Грчке уклапа у општу тенденцију потискивања православаца из Средоземља: Либија је већ очишћена од хришћана, наставља се убијање православаца на Косову и у Сирији. Да ли је очигледно на реду Грчка? Чини се да ово питање већ носи реторички карактер.
_____
1] хттп://www.неwсноw.гр/артицле/191694/БИНТЕО-проклиси-апо-алваноусетси-тха-сас-капсоуме-олоус-сас.хтмл
[2] хттп://www.пентапостагма.гр/2012/08/блог-пост_2428.хтмл́иxзз24вДрЈyОу
Тасос МихаилидисKomentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.