Затражено хитно ослобађање архиепископа Јована

Реномирани академски кругови на симпосиону у Италији затражили су од македонских власти хитно ослобађање Архиепископа Јована.

21.11.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Затражено хитно ослобађање архиепископа ЈованаРеномирани академски кругови на симпосиону у Италији затражили су од македонских власти хитно ослобађање Архиепископа Јована.
У манастиру „Свети Јован Калабријски“, у Бивоњи (Калабрија, Италија), по трећи пут одржан међународни симпосион „ЦОЛЛОQУИ ДИОНИСИАНИ“, симпосион не малог значаја и за православље, који за кратко време успева да постане веома популаран у академским и теолошким круговима.
Реч је о духовно-теолошко-академском скупу највишег нивоа, на коме узима учешће велики број међународно реномираних излагача. Овогодишња конференција је била посвећена Васељенским Саборима а теме ће допринети уочи организације будућег Свеправославног Сабора.
Овогодишњи симпосион је окупио учеснике из Италије, Русије, Грчке, Црне Горе, Белосрусије, Бугарске, Велике Британије и Румуније.
Поред великог научног интересовања, ове године у оквирима симпосиона, одиграла су се и два значајна догађања: прво, отварање Центра за надгледање поштовања верских слобода у Европи а посебно на Медитерану, и друго, Апел учесника симпосиона, који ће бити и јавно послат на адресе властима у Скопљу, за хитно ослобађање из затвора, прогоњеног Архиепископа охридског г.г. Јована.
 Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.