Метални крст код Звечана остаје

Представници Звечана и официри Кфора постигли договор да метални крст, који су почетком августа 2011. поставили Срби у месту Рударе током протеста, остане.

04.07.2012. Аутор:: Пријатељ Божији 0

Метални крст код Звечана остајеПредставници Звечана и официри Кфора постигли договор да метални крст, који су почетком августа 2011. поставили Срби у месту Рударе током протеста, остане.
Председник Општине Звечан Драгиша Миловић рекао је да је решење задовољавајуће, компромисно: крст ће остати на путу, али ће бити подигнут да би могла да пролазе и највећа теретна возила.
"По решењу које смо предочили представницима Кфора, које је, како су ми рекли, за њих прихватљиво, крст је подигнут за око метар и у току је уредјење простора крај њега да не би сметао саобраћају", рекао је Миловић за агенцију Бета.
Додао је да је тиме "задовољен захтев Кфора да има пуну слободу кретања, и поштована је воља грађана да крст остане на путу, као симбол отпора".
"Овим решењем уважен је и захтев владике СПЦ Теодосија да се не уклања крст који је добио благослов цркве", рекао је Миловић.
Рекао је да се до компромиса с Кфором дошло после вишедневних разговора који су на обострано задовољство успешно завршени данас у Звечану.Komentari (0)


Оставите Ваш коментар:

Ваш коментар је стављен у ред за преглед од стране администратора сајта и биће објављен након одобрења.